BCR reduce dobinzile la imprumuturi, dar si la produsele de economisire

Banca Comercială Romană (BCR) reduce, din nou, dobanzile la creditele retail, concomitent cu diminuarea dobanzilor la produsele de economisire – atit pe zona retail, cit şi pentru companii. De asemenea, BCR reduce dobanzile si la cardurile de credit in lei si EUR.

Astfel, BCR reduce, incepand de luni 5 octombrie a.c., dobanzile la creditele retail nou acordate cu dobanda fixa, acordate in lei sau EUR. Dobanda in cazul creditelor in lei cu dobanda fixa scade cu pana la 2,8% in timp ce creditele in EUR cu dobanda fixa beneficiaza de o reducere de 0,25%.

Totodata, BCR incepe din acest moment, in premiera pe piata bancara romaneasca, sa acorde clientilor dobanzi diferentiate in functie de relatia acestora cu banca, pe doua segmente – clienti cu istoric in relatia cu banca si respectiv clienti fara istoric. Aceasta noua abordare priveste deocamdata doar creditele de nevoi personale fara garantii cu dobanda fixa, acordate in lei sau EUR. Astfel, clientii care au un istoric bun in relatia cu BCR vor beneficia de conditii de finantare mai avantajoase.

Spre exemplu, in cazul creditelor Divers Extra BCR – credite de nevoi personale fara garantii – acordate in RON cu dobanda de referinta fixa, dobanda clientilor care au un istoric bun in relatia cu banca, isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la BCR si au avut un comportament bun de plata, poate scadea cu pana 2,8% in timp ce a clientilor fara istoric va scadea cu pana la 0,75%. Un exemplu il constituie creditul de nevoi personale in lei pe termen de pana la doi ani care are o dobanda foarte avantajoasa de 11,95%/an pentru clientii cu un istoric bun.