VIDEO Moment istoric la Botoşani. Pompierii au intrat în posesia drapelului de luptă

pompieri drapel de lupta2Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a primit, duminică, drapelul de luptă. Manifestarea ce a avut în faţa Palatului Administrativ a fost cu dublă semnificaţie, pe 28 februarie fiind şi iua protecţiei civile.

La acţiune au fost invitaţi secretarul de stat Raed Arafat, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Ovidiu Vasilică, şefii ISU Suceava, Iaşi, Bacău, precum şi şefi ai Insectoratelor de Poliţie şi Jadandarmerie. Din partea administraţiei locale au fost prezenţi prefectul Dan Nechifor, pompieri drapel de lupta1preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, primarul Ovidiu Portariuc precum şi mai mulţi parlamentari.

Ceremonia a început cu defilarea gărzii de onoare, apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă.

Raed Arafat i-a înmânat col Radu Anton, şefu ISU Botoşani, Drapelul de Luptă, apoi a urmat defilarea cu simbolul unităţii precum şi a tehnicii din dotarea inspectoratului.

„Drapelul înseamnă pentru militari o identitate şi înseamnă o recunoaştere. ISU Botoşani are o istorie care depăşeşte 170 de ani, de la înfiinţarea celei de-a doua unităţi de pompieri din România în judeţul Botoşani. A evoluat mult în ultima perioadă, ca şi dotare şi ca şi capabilităţi de intervenţie. Astăzi este şi Ziua protecţiei civile din România, aşa că predarea drapelului chiar în această zi este un simbol în plus şi eu îi felicit pentru tot ce au făcut în Botoşani”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat

like facebookSute de persoane au admirat dotările ISU, iar copii au fost impresionaţi de câinele unităţii, Gorun, specializat în căutarea victimelor cutremurelor.

ISU Botoşani are o sitorie de 170 de ani fiind al doilea inspectorat înfiinţat pe teritoriul României.

„Este un eveniment unic pentru Botoşani, e unic pentru structura noastră a pompierilor. În tradiţia poporului român, drapelul este simbolul structurii militare. Îl păstrăm cu sfinţenie şi reprezintă valoarea pentru care noi existăm ca instituţie. Daţi-mi voie să mulţumesc botoşănenilor care au venit astăzi alături de noi şi am mandatul colegilor să promit botoşănenilor că vom răspunde la orice solicitare”, a spus Radu Anton.

 

pompieri drapel de lupta1pompieri drapel de luptapluton pomieriplutoane pompieri1plutoane pompieriraed arafat si radu anton drapel de lupta isu botosani6raed arafat si radu anton drapel de lupta isu botosani5raed arafat si radu anton drapel de lupta isu botosani4raed arafat si radu anton drapel de lupta isu botosani3raed arafat si radu anton drapel de lupta isu botosani2raed arafat si radu anton drapel de lupta isu botosani2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *