Camera de Comerţ din Botoşani a organizat, marţi, o întâlnire mai puţin obişnuită, după întâlnirea de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Aceasta a intermediat o întâlnire între patronii de cluburi, restaurante şi baruri din Botoşani cu pompierii pentru a discuta despre măsurile care trebuie adoptate pentru a evita noi tragedii.
Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ, Dorin Romeo Floareş, seminarul este organizat „pentru corecta informare a agenţilor economici privind obligaţiile legale ce le revin în cazul situaţiilor de urgenţă”.
„Considerăm că informarea, cunoaşterea şi analiza riscurilor care pot apărea în activităţi de alimentaţie publică şi organizarea de evenimente şi, evident, respectarea întocmai a legislaţiei în domeniu pot preveni evenimente regretabile, cu repercusiuni materiale şi penale împotriva administratorilor firmelor respecvtive”, se arată în invitaţia Camerei de Comerţ, semnată de Floareş.
La seminar a luat parte şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Radu Anton, care le-a explicat oamenilor de afaceri cum trebuie să procedeze pentru a fi în legalitate.