Directorii de deconcentrate, pusi sa aleaga intre noul statut si cel detinut anterior

O parte dintre directorii de institutii publice deconcentrate, ajunsi in functii prin sprijin politic, sunt pusi in situatia de a alege intre noul statut si cel pe care-l detineau anterior, informeaza Tele M.
Asta in conditiile in care legea nu permite ca ei sa fie si administratori de firme sau alesi locali. Multi dintre directori s-au bucurat atat de mult ca vor ajunge in confortabilele fotolii de directori prin celebra "ordonanta a deconcentratelor" incat au uitat probabil sa mai citeasca si anexa actului normativ.
Potrivit acesteia, directorii coordonatori, dar si cei adjuncti, se supun acelorasi rigori legale cu privire la starile de incompatibilitate in functie. Mai concret, acestia nu pot fi directori daca in acelasi timp sunt alesi locali sau patroni.
In situatia de a opta pentru una din cele doua calitati este si Radu Humelnicu, directorul coordonator al Directiei Judetene pentru Tineret, care este in acest moment si consilier judetean. Institutiile publice vizate de anexa sunt cele din subordinea Minsiterului Mediului, cum ar fi Garda de Mediu sau Agentia pentru Protectia Mediului, a Ministerului Agriculturii, respectiv Directia Agricola sau Directia Silvica, dar si institutii precum Directia de Finante, Casa de Pensii sau Directia de Sanatate Publica. Toti directorii coordonatori vor trebui sa transmita, in cel mai scurt timp, prefectului situatia lor juridica.