Expozitia „Joc divers” a Ginei Poleac, vernisata la Biblioteca Judeteana

Vineri, 15 mai a.c., a avut loc la Sectia de Arta a Bibliotecii Judetene "Mihai Eminescu" vernisajul expozitiei "Joc divers" al Ginei Poleac. Manifestarea a fost prezentata de prof. Catalina Constantinovici, presedinta Asociatiei culturale "Vis de Artist", care a mentionat ca eleva Liceului de Arta "Stefan Luchian" a fost membra a grupului "Vis de Artist".
Prezent la manifestare, Liviu Soptelea a remarcat grafica in mod special si eseul fotografic, a subliniat faptul ca Ioana trateaza teme diferite cu cromatici unitare si "nu fac horoscoape si nu ofer retete, dar sunt convins ca ne vom mai intalni la un nivel artistic mai inalt cu Ioana".
Ioana Poleac s-a nascut la Iasi, in urma cu 17 ani, si studiaza artele plastice din clasa a V-a, la Botosani, cu profesorii Genoveva Gordas si Angela Hreniuc, iar din clasa a noua cu Alina Apostoaie. "Ioana e conturata ca un talent ce promite pe viitor, mai ales in clasele superioare. Salut initiativa ONG-ului de a organiza o astfel de manifestare intr-un cadru deosebit" a specificat profesorul Ion Neamtu, prezent la vernisaj.
Organizata de Asociatia culturala "Vis de Artist", expozitia cuprinde lucrari de pictura, grafica si fotografie, dar si crampeie din contributiile elevei la spectacolele de la Teatrul "Mihai Eminescu" sustinute de grupul "Vis de Artist", mastile expuse, precum si medalioane din ceramica pictata si lacuita ce pot fi achizitionate de doritori.
In final, Tudor Lazaruc a interpretat la chitara "Romanta anonima" si "Nothing else matters". Conform celor spuse de bibliotecara Viorica Vatamanu, expozitia va ramane in cadrul Sectiei de Arta pana pe 15 iunie a.c. si, "datorita diversitatii, formei, coloristicii, sper ca se va bucura de aprecieri".