Renate Weber: E important cine vorbeste in numele Romaniei in Parlamentul European

Botosaneanca Renate Weber, aleasa pe listele PNL in Parlamentul European la alegerile europarlamentare din 2007, a declarat, joi, la Botosani, ca "este important cine vorbeste in numele Romaniei in Parlamentul European". Ea a declarat ca toti cei sase parlamentari ai PNL au avut activitate mai buna in PE decit toti ceilalti parlamentari romani.

"Fara niciuun fel de laudas, delegatia PNL si-a facut un nume nu doar in grupuol nostru de lucru, dar au reusit sa impuna initiative si proiecte si sa faca aliante transpartinice, cu scopul de a promova initiativele noastre. Facem legislatie europeana in PE, dar nu putem sa nu avem in permanenta in vedere interesul cetatenilor europeni din Romania", a spus Weber.

Intrebata care este motivul pentru care nu a ajuns la Botosani dupa ce a fost aleasa europarlamentar, Renate Weber a spus: "Eu nu am fost in Botosani decit in campania electorala si peste tot mi-am facut mea culpa. Nu-i neaparat o scuza, dar recunosc ca, din punct de vedere al comunicarii, ca nu este suficient. Problema care a fost a fost ca am mers in 2007 acolo si mi-a trebuit sa recuperez intr-un interval atit de scurt ce facea altii deja de un mandat, daca nu de doua-trei. La acest moment, acolo am recuperat cu virf si indesat, dar acasa imi fac mea culpa. Trebuia sa vin sa am tipul asta de discutii. In primul rind, noi am fost o echipa. Toata echipa care am fost, ca la guvernare, ca in Parlamentul European, s-a intilnit si a discutat diferitele proiecte, inclusiv pe cele care insemnau alocarile de fonduri. Stiti si dumneavoastra ca si aici era o competitie, cu ghilimelele de rigoare, mai ales intr-o tara in care nevoie sunt foarte mari. Cred ca Botosaniul a avut o problema mai mare din punctul asta de vedere".