„Carti Deschise, Usi deschise” in cadrul „Campaniei Globale pentru Educatie”

"Carti Deschise, Usi deschise" s-a intitulat actiunea Gradinitei 21 din municipiul Botosani inclusa in calendarul "Campaniei Globale pentru Educatie" derulate
la nivel mondial. Marti in aceasta unitate copii, institutori, parinti, reprezentanti ai Consiliului Local si Inspectoratului Scolar au luat parte la o frumoasa lectie de citire. Actiunea atrage atentia publicului asupra situatiei celor care pierd sansa de a patrunde in lumea educatiei. Scopul este acela de a trage un semnal de
alarma asupra problemelor sistemului educational romanesc pentru ca impreuna sa fie gasite remediile potrivite.

"Scopul acestui eveniment este de a atrage atentia guvernelor si factorilor decidenti asupra acordarii unei sanse la educatie tuturor pamantenilor indiferent de varsta", a declarat Aurelia Ciura, institutor Gradinita Nr.21.

Editia 2009 a "Campaniei Globale pentru Educatie" urmareste avertizarea factorilor de decizie asupra incidentei crescute a analfabetismului din Romania si devoltarea programelor de sprijin a persoanelor afectate. Asta deoarece formarea educationala a copilului porneste inca de la gradinita.

Gradinita 21 se numara printre cele aproximativ 530 de unitati de invatamant din Romania in care a fost marcat evenimentul central, " Lectia de citire".
Initiativa organizarii unui astfel de eveniment a pornit de la nivel mondial, mai exact de catre "Global Campaign for Education", o coalitie de organizatii civice si de caritate din toata lumea.