Incheierea de către municipalitate a unui contract pentru blocarea şi ridicarea maşinilor parcate ilegal pe domeniul public nu face altceva decat să alimenteze conturile unei firme private. Cel puţin aceasta este părerea democrat-liberalului Mihai Ţabuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, care susţine că a primit mai multe sesizări din partea unor botoşăneni nemulţumiţi de modul abuziv in care se desfăşoară acest serviciu. Sesizările au fost direcţionate spre soluţionare autorităţii competente, in acest caz fiind Primăria municipiului Botoşani.
"Avem de-a face cu o situaţie tipică care reflectă faptul că uneori se poate aluneca uşor din zona disciplinei ingrădirii libertăţii cetăţenilor şi de asemenea din zona legalităţii in zona nedreptăţii. Este foarte bine că se doreşte să se pună ordine in utilizarea corectă a parcărilor şi folosirea corepsunzătoare a căilor rutiere, dar s-a forţat la procedură, in sensul că mulţi oameni au invocat că s-a ajuns intr-o zonă a exagerării, se stă la pandă in goana după profit", a spus Ţabuleac.
Mai mult decat atat, acesta consideră că normal şi logic ar fi fost ca in cadrul primăriei să se fi infiinţat un astfel de serviciu de blocare şi ridicare a maşinilor pentru ca tarifele percepute pentru recuperarea autovehiculelor să ajungă direct in conturile primăriei, şi nu a unor firme private.
"Acest lucru se intamplă din cauza tentaţiei foarte mari pe care a generat-o modul de stabilire a tarifelor de blocare, ridicare şi transport a maşinilor, care sunt foarte mari. Asta se intamplă cand pe seama sumelor incasate se alimentează conturile unei firme private, mai nimerit ar fi fost să se fi infiiţat un serviciu propriu al primăriei", a mai spus Ţabuleac.