Situaţia localităţilor din judeţele Botoşani afectate de avaria de la Transgaz

Avarierea conductei magistrale de transport a gazelor naturale pe traseul Fălticeni- Suceava- Botoşani- Dorohoi a determinat sistarea totală sau parţială a alimentării cu gaze naturale in comunele Bosanci şi Ipoteşti, din judetul Suceava, precum şi in localităţile: Bucecea, Dorohoi şi Şendriceni, din judeţul Botoşani, se arata intr-un comunicat remis de E.ON Gaz Distributie, la ora 20.00.

Tot ca urmare a avariei, in comunele Siminicea, Salcia, Şcheia, dar şi municipiul Suceava, din judeţul Suceava, precum şi in localităţile Cătămărăşti şi Botoşani, din judeţul Botoşani s-a constat o scădere a presiunii gazelor naturale.

E.ON Gaz Distribuţie a luat măsurile necesare pentru funcţionarea in condiţii de siguranţă a sistemului de distribuţie a gazelor naturale. In acelaşi timp, compania noastră monitorizează permanent sistemul de distribuţie a gazelor naturale. După finalizarea lucrările de remediere a avariei şi revenirea la presiunea de regim in conductele Transgaz, ar putea fi reluată treptat alimentarea cu gaze naturale, incepind de vineri seară, in măsura in care aceasta se poate face in condiţii de siguranţă.

Compania noastră recomandă consumatorilor din localităţile sau zonele unde a fost sistată alimentarea cu gaze naturale să inchidă toate focurile deschise, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute, se mai arata in comunicat.


In acelaşi timp, consumatorii din localităţile unde s-a constatat scăderea presiunii gazelor naturale sunt rugaţi să utilizeze cu atenţie gazele naturale şi in cazul in care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă).