In ultimii ani, spatiul public din Romania s-a imbacsit cu vedete de carton si din ce in ce mai putine talente reale. Cancan si-a propus sa faca, intr-un fel sau altul, curat in showbiz si sa promoveze si vedete adevarate!
In primul episod va prezentam povestea unui tanar si exceptional pictor, Daniel Relenschi.
„M-am nascut in Dorohoi, judetul Botosani, intr-o familie de artisti: tata Constantin-vocal intr-o trupa folk, mama Doina-pictor. De mic o urmaream pe mama cum picta. Lucra la fabrica de portelan din Dorohoi ca pictor-creator (pana atunci a adunat in palmares nenumarate premii la concursuri nationale de pictura), dar avea si proiecte individuale pe care le lucra acasa; asa am aflat eu ce-mi place sa fac, inca de la varsta de la trei ani, cand am facut un desen dupa o icoana a bunicii Adela, mama mamei. In mare parte copilaria mi-am petrecut-o cu bunicii la tara, in armonie cu natura. Din acea perioada am ramas cu cateva lucrari pe care si acum le am. Venise si vremea scolii, dar vacantele tot cu ei mi le petreceam.
Apoi a venit pentru noi o perioada mai dificila, tata a decedat cand aveam noua ani, mama atunci a renuntat la pictura, dar eu am continuat sa desenez datorita orelor de desen din scoala, dar si a colegilor care ma solicitau zi de zi, unii pentru a lua note bune imi cereau sa le fac planse pentru a le dona scolii in diverse discipline. La liceu am luat prima mea diploma cu ”premiul special pentru pictura” la un concurs local organizat cu ocazia zilelor Mihai Eminescu, participand cu un portret ce-l reprezenta pe poet”, isi incepe povestea tanarul Daniel.
Chiar daca aa fost atras de pictura inca din copilarie, iata ca Daniel nu a urmat o facultate de Arte, ci una de Jurnalism. Cu toate astea, n-a practicat niciodata aceasta meserie si s-a dedicat picturii si designului vestimentar: „Am absolvit la Liceul Textil, clasa de design vestimentar, de aici si inclinatia catre moda, iar studiile universitare sunt de jurnalism, aparent in totala discordanta cu pictura. Lucram inca din timpul liceului cu un salon mic unde vindeam schitele-crochiuri cu 5 lei bucata. In cele din urma am reununtat in favoarea picturii si am reusit sa realizez un proiect important ”Botosanii de altadata”, expozitie care mi-a adus multe satisfactii. De atunci, principala mea activitate este pictura. Comenzile pentru pictura au venit din moment ce am promovat arta mea; In Suceava, la demisolul fostei Case a Casatoriilor se afla Da Vinci Ristorante unde exista o expozitie permanenta cu reproduceri dupa lucrarile maestrului, de aici a venit o comanda intr-un castel in Germania, la Neuburg an der Kammel, unde am facut doua lucrari de mari dimensiuni, lucrari mai pot fi vazute in Botosani, Timisoara si Bucuresti unde cele mai multe lucrari se afla in cadrul unor colectii particulare, dar si in galerii de arta”, ne-a mai spus el.
Nume Complet: Daniel Andrei Relenschi
Varsta: 28 de ani
Zodie: Rac (1 Iulie 1986)
Filme preferate: Cele care au inovatii si idei mai putin comune, asta pentru ca incerc pe orice cale sa ma educ. Ca genuri preferate ar fi: Documentar, SF, Aventura, Actiune, Drama, Comedie.
Cateva nume: The Fountain(2006), The day after tomorrow, MR Nobody, Inception, Hunger Games, Interstelar
Muzica: Imi place sa cand, am in lucru un proiect muzical, vocea mea se diferentiaza de a multora, fiind un tenor cu capacitate de a face falsetto. As asemana vocea cu cea a lui Adam Levine (Maroon 5).
Poezia: Aici intra si versurile pe care le scriu pentru muzica mea, curand voi iesi public cu proiectul, sper in 4 luni sa se intample asta.
Acvaristica: Am un acvariu, cand eram mic aveam mai multe si eram extrem de pasionat, atunci aveam si mai mult timp la dispozitie.
Teatrul: De fiecare data cand am ocazia, merg la spectacole, de multe ori pentru prieteni actori care performeaza.
Muzica preferata: Ascult muzica din stiluri din cele mai diverse. De la clasica pana la dubstep. Imi place muzica melodioasa, cu mesaj, dar si cea care te face sa vrei sa dansezi, fara sa te gandesti la versuri, ci doar la ritm. Un artist preferat pe care l-am descoperit de curand ar fi Lucia, ar mai fi Maria Raducanu, Alexandrina care si ea e pictor.
De ce merit sa fiu parte din noul val de vedete: Merit sa fac parte din noul val de vedete pentru ca e nevoie ca arta si artistii care fac arta cu responsabilitate si sunt si persoane decente, sa fie in lumina reflectoarelor. Trebuie sa formam exemple viabile si cu impact benefic asupra opiniei si a celor care absorb informatiile din media. Foarte multe nu trebuie sa spun pentru a convinge, as prefera mai degraba arta mea sa vorbeasca. „Sunt un clasic dar tot odata aduc ceva nou. Un cuvant bun care mi-ar descrie munca ar fi Inovatia. Vechi dar nou, cu un aer de maturitate, vreau sa impun respect si sa daram mitul artistului sarac” – Daniel Relenschi.
Sursa: Cancan.ro