Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna de la Dobirceni

Duminica 14 dec 2008 la Dobarceni s-a desfasurat a IV a editie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de Iarna. La sectiunea obiceiuri de Anul Nou au participat un numar de 6 formatii artistice dintre care s-au remarcat in mod deosebit ansamblu de caiuti din satul Brateni, formatia de caiuti de la Murguta si obiceiul Ursul din Dobirceni.
La sectiunea colinde au participat grupuri de colindatori atat din rindul copiilor, cat si din cel al adultilor, remarcabila fiind prezenta Cotrutei Paraschiva, din Murguta, in virsta de peste 60 ani si care a purtat cu mandrie frumosul nostru costum popular. Dintre cele 10 grupuri s-a evidentiat grupul Opincuta din Cismanesti, care a incantat nu numai prin frumusetea colindelor, dar si a costumelor populare pe care copii le-au purtat, coordonator doamna invatatoare Costea Anisoara. Colinde superbe au cantat si grupurile: vestitorii bucuriei- coodonator preot Iliescu Ionut, Stejarelul- coordonator Axini Aurel, Ingerasii- coordonator inv. Rotundu Magda, Datina- coordonator inv. Condurache Minodora.
S-au acordat un numar de 35 premii si mentiuni din partea Primariei Dobirceni si a unor sponsori generosi- SUCT Suceava si SC Consulting Botosani.