Botoşănenii işi vor petrece sărbătorile printre maidanezi. Ciinii comunitari devin o problemă pe care municipalitatea o gestionează din ce in ce mai greu. Zilnic, la Primărie ajung reclamaţii şi solicitări de intervenţie a echipajelor de ecarisaj. Lipsa unei legislaţii care să explice cum trebuie procedat cu maidanezii, padocul deja plin al municipalităţii şi ritmul de inmulţire a animalelor au făcut ca Botoşaniul să devină o adevărată ţară a cinilor, cele două societăţi, umană şi canină, fiind obligate să convieţuiască.
Singura modalitate ce se itrevedea pentru ipuţinarea patrupedelor dintre blocuri era padocul ridicat de candidaţii pentru Parlament ai democrat-liberalilor i cadrul campaniei recent icheiate. Padocul electoral mai are, isă, nevoie de lucrări la acoperiş, astfel incit spaţiul creat pentru circa 300 de cini nu poate fi folosit. Primăria intervine doar la sesizări privind violenţa canină, stringind circa 10-15 ciini pe zi, inlocuind astfel de maidanezii ce mor in padocul de lingă groapa de gunoi. Dificila sarcină de a aduna patrupedele de pe stradă a făcut ca serviciul de ecarisaj să sufere de o cronică lipsă de personal.
"Oamenii sunt vai de ei. Muşcaţi şi la miini, şi la picioare, plini de purici şi mai tot timpul cu alcoolul in cap. Şi nici nu ai ce le face. Pentru că, dacă ii dai afară, alţii nu vin", a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Singura soluţie pe care o văd reprezentanţii Primăriei este o reglementare de la centru care să permită gestionarea problemei ciinilor fără stăpin. "Sperăm să scoatem la licitaţie serviciul de ecarisaj sau măcar activitatea de capturare a ciinilor. Să plătim eventual pentru fiecare ciine prins", a mai precizat viceprimarul.