Scaunul directorului de la Eltrans, pus in pericol de municipalitate

Dupa ce mai multe societati importante cu punctul de lucru in Zona Industriala, au fost nevoite sa renunte la un numar impresionant de angajati, acum acest lucru se vede si in situatia financiara a societatii Eltrans. Potrivit postului de televiziune Tele M, o data cu disponibilizarile facute, si societatea de transport in comun a pierdut foarte multe abonamente, scazand si incasarile cu peste 25 %. Pana acum Eltransul a pierdut aproape 300 de abonamente facute la doua societati, dar si un contract in valoare de 10.000 de lei la o a treia societate.
La acestea se mai adauga si scaderea incasarilor din vanzarea efectiva de bilete in tramvaie cu peste 25%, dar si posibilitatea Consiliului Local de a subventiona abonamentele pentru elevi si pensionari cu doar 15 lei din 48, diferenta fiind inregistrata ca si pierdere a societatii. La sfarsitul acestei luni va avea loc o Adunare Generala a Actionarilor Eltrans unde va fi facuta o analiza drastica asupra activitatii societatii, unde nu este exclusa nici schimbarea conducerii intrucat, sustin reprezentantii municipalitatii, nu o data au tras semnale de alarma asupra managementului defectuos.
Anul viitor se intentioneaza implementarea sistemului de autotaxare, ceea ce inseamna disponibilizarea a aproximativ 30 de taxatori. In acest moment, societatea functioneaza cu 135 de angajati.