Şcoala din Braesti a fost premiată la Conferinţa naţională „Mediul virtual şi parteneriatul şcolar”

Scoala din Braesti a fost una dintre cele 44 şcoli premiate la Conferinţa naţională "Mediul virtual şi parteneriatul şcolar", desfăşurată la Poiana Braşov in perioada 12 a?" 14 noiembrie. In cadrul conferinţei a avut loc jurizarea proiectelorA?educaţionale bazate de tehnologia informaţiei, care s-au derulat in toată ţara pe perioada vacanţei de vară. Conferinţa a fost organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, in cadrul Proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere.

"Ii felicit pe toţi ciştigătorii, copii şi profesori deopotrivă. Ei sunt nu doar laureaţii acestui concurs, ci sunt ciştigători intr-un sens mult mai larg, sunt campioni ai cunoaşterii. De altfel, cel mai mare ciştig al acestei intilniri este efectul de contaminare pozitivă pe care il anticipăm pentru la anul, după acest exerciţiu intens pe timpul verii. A fost o bucurie să vedem un număr atit de mare de elevi şi profesori, care s-au mobilizat cu mult entuziasm in acţiuni deosebit de creative, care le-au făcut copiilor vacanţa mai plină, iar dascălilor le-au adus satisfacţii de ordin profesional", a afirmat Zoltan Somodi, Secretar de Stat MCTI.

"Proiectul Economia bazată pe Cunoaştere, sub egida căruia s-au desfăşurat aceste activităţi, este un demers dintre cele mai inovative. Se adresează mai multor domenii de activitate, cel al administraţiei publice, al mediului antreprenorial şi culturii, insă dimensiunea educaţională este, probabil, cea mai efervescentă şi spectaculoasă, pentru că lucrează cu un material fertil şi ofertant: imaginaţia copiilor. Am fost incintată să trec in revistă atit de multe iniţiative, care au răsărit in mediul rural, atat de deschis la tehnologiile moderne", a completat Diana Voicu, director de proiect al Unitatii de Management al Proiectului din cadrul MCTI.

Conferinta le-a oferit participantilor posibilitatea de a face schimburi de buna practica privind abilitati deprinse in cursul derularii proiectelor. Acestea acopera nu doar domeniul educational, ci le ofera profesorilor instrumente utile in initierea si derularea de proiecte extracuriculare, cum ar fi fundamentarea unui buget, elaborarea unei cereri de finantare, sau gestionarea proiectelor in parteneriat. Astfel, pe baza experientei acumulate, cadrele didactice isi pot asuma rolul de autentici lideri in comunitate, sprijinind procesul de dezvoltare locala. La conferinta au fost premiate 44 de şcoli, pentru soluţii ingenioase şi contribuţii semnificative la reuşita proiectelor. Premiile au constat in calculatoare, softuri educationale, participări la şcoli de vară, MP4 playere şi alte echipamente periferice. Lista completă a ciştigătorilor este anexata. In program au avut şansa să participe toate cele 502 şcoli din cele 255 de comunităţi inscrise in Proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere".

Localităţile din judeţul Botosani incluse in Proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere" sunt Brăeşti, Cindeşti, Copălău, Cristineşti, Drăguşeni, Hudeşti, Prăjeni, Vlăsineşti. Lista completă a tuturor comunităţilor inscrise in Proiect se află pe portalul www.ecomunitate.ro, portalul oficial al Proiectului Economia bazată pe Cunoaştere.

baner_net_liviu.jpg

.

buhaianu_jpg2.jpg

.

banner_PANA.jpg