Institutul European pentru Democraţie Participativă – QVORUM a realizat un Raport privind analiza activităţii parlamentarilor
in legislatura 2004- 2008, dupa o metodologie complexa
Analiza activităţii deputaţilor de Botoşani
Ştefan Baban, PRM
Secretar al Comisiei permanente pentru buget, finanţe şi bănci
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Domnul deputat Ştefan Baban s-a folosit excesiv de des de declaraţii politice şi foarte des de intrebări şi interpelări, instrumente de control parlamentar, acestea fiind insoţite de o documentare in general foarte solidă.
Problemele semnalate de domnul deputat Baban au vizat domeniile:
- Sănătate (situaţia spitalului judeţean Botoşani, absenteismul populaţiei de la programul de consultare a stării de sănătate, lipsa personalului medical, bolnavii de cancer);
- Agricultura (fondurile SAPARD, renta viageră, fondul piscicol, recolta anului 2005, protecţia mediului);
- Schitul roman "Prodomu" de la Muntele Athos;
- Socialul (recalcularea pensiilor, munca la negru, locuinţele pentru tineri, salariul minim brut);
- Corupţia şi starea Justiţiei romane;
- Aplicarea legii falimentului;
- Creşterea accizelor
Prin acţiunile şi iniţiativele legislative intreprinse, domnul deputat Ştefan Baban a fost preocupat tangenţial de unele categorii socio-profesionale specifice, precum: revoluţionari, sinistraţi, minorităţile naţionale din Romania, muncitorii romani din străinătate, pensionari.
In ceea ce priveşte consultarea cu cetăţenii şi partenerii sociali, aceasta s-a realizat des, conform datelor expuse şi informaţiilor existente din surse publice.
B) Transparenţa şi promovarea activităţii
Domnul deputat are o adresă de mail funcţională, dar nu deţine un website sau blog personal. Puţinele apariţii in mass-media romanească au fost referitoare la anumite măsuri sociale instituite in societatea romanească, dar şi asupra unor teme politice.
Per total, se poate constata că domnul deputat Ştefan Baban a avut o contribuţie bună la stimularea democraţiei participative.
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Domnul deputat Obuf Ovidiu Buhăianu a utilizat extrem de rar declaraţiile politice şi regulat instrumentele de control parlamentar, precum intrebări şi interpelări, aceasta fiind formulate in baza unei documentări de calitate medie.
Printre subiectele care s-a aflat in atenţia domnului deputat se regăsesc:
- Organizarea şi funcţionarea Consiliului Tineretului din Romania;
- Infrastructura (dezvoltarea sistemului feroviar, drumurile comunale din Botoşani, investiţiile rutiere);
- Strategia Naţională de Dezvoltare a Sistemului de Asistenţă Socială pentru Persoanele Virstnice;
- Programul "Fermierul";
- Muzeul oraşului Flăminzi, judeţul Botoşani.
In demersurile parlamentare intreprinse, domnul deputat a fost interesat indeosebi soluţionarea problemelor tinerilor, bolnavilor de diabet, sportivilor, agricultorilor.
Conform acestor date şi informaţiilor disponibile din surse publice, domnul deputat a avut intilniri regulate cu cetăţenii şi partenerii sociali.
B) Transparenţa şi promovarea activităţii
Domnul deputat Obuf Ovidiu Buhăianu are o adresă de mail funcţională, dar nu deţine un website sau blog personal. Informaţii referitoare la activitatea parlamentară a deputatului se regăsesc in articolele din presa centrală şi, indeosebi, in cea locală, domnia sa neparticipind regulat la emisiunile Tv de specialitate.
Per total, se poate spune că domnul deputat Obuf Ovidiu Buhăianu a avut o contribuţie medie la stimularea democraţiei participative.
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Domnul deputat Liviu Cimpanu a uzat des de declaraţii politice şi rar de instrumente de control parlamentar, precum intrebări şi interpelări, acestea fiind insoţite , de regulă, de o documentare solidă.
In atenţia domnului deputat au fost domeniile următoare:
- Sănătatea (legea farmaciei, exercitarea meseriei de tehnician dentar, organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor de Familie, medicamentaţia bolnavilor, numărul asistaţilor);
- Bunurile sechestrate in Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa;
- Infiinţarea Ghişeului unic in punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
- Reglementarea regimului juridic al unor bunuri imobile aflate in folosul unităţilor de cult.
Prin acţiunile şi iniţiativele legislative susţinute, deputatul Liviu Cimpanu a fost preocupat indeosebi de domeniul sănătăţii, de situaţia medicilor de familie şi aA?crescătorilor de animale.
Pe baza acestor date şi a informaţiilor disponibile din surse publice am stabilit că domnul deputat Liviu Cimpanu a avut intilniri regulate cu cetăţenii şi partenerii sociali.
B) Transparenţa şi promovarea actvităţii
Domnul deputat Liviu Cimpanu are două adrese de mail funcţionale şi deţine un site care permite comunicarea unidirecţională, in care domnia sa işi prezintă activitatea parlamentară, articolele de presă ce vizează acţiunile intreprinse, precum şi programul de audienţe pentru cetăţeni.
Per total, se poate spune că domnul deputat Liviu Cimpanu a avut o contribuţie bună la stimularea democraţiei participative.
Radu-Cătălin Drăguş, PD-L
Secretar al Comisiei permanente pentru buget, finanţe şi bănci
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Domnul deputat Cătălin Drăguş nu s-a folosit niciodată de declarţii politice şi extrem de rar de intrebări şi interpelări, instrumente de control parlamentar, acestea fiind insoţite de o documentare in general slabă.
In atenţia domnului deputat nu au fost foarte multe subiecte care au urmărit:
- Traseul cultural legat de viaţa compozitorului George Enescu;
- Subvenţiile pentru culturi;
- Situaţia Sălii Polivalente din municipiul Botoşani;
- Acordarea de burse lunare studenţilor romani Erasmus;
- Reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din Romania
Prin intrebările şi iniţiativele legislative formulate, domnul deputat Drăguş a fost preocupat de minorii cu părinţi plecaţi in străinătate, precum şi de studenţi.
Potrivit acestor date şi a informaţiilor existente din surse publice, se poate observa că domnul deputat a avut consultări rare cu cetăţenii şi partenerilor sociali.
B) Transparenţa şi promovarea activităţii
Domnul deputat Cătălin Drăguş are o adresă de mail funcţională, dar nu deţine un website sau blog personal. In presa centrală şi locală există numeroase informaţii privind punctele de vedere ale domniei sale, precum şi activităţile parlamentare intreprinse.
Per total, se poate spune că domnul deputat Cătălin Drăguş a avut o contribuţie slabă la stimularea democraţiei participative.
Secretar al Sucomisiei pentru egalitate de şanse pentru copii
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Doamna deputat Doina Dreţcanu s-a folosit des de declaraţii politice şi tot des de intrebări şi interpelări, instrumente de control parlamentar, acestea fiins insoţite, de regulă, de o documentare solidă.
Problemele semnalate de doamna deputat au vizat:
- Invăţămintul (microbuze pentru copiii din mediul rural, profesia de statistician, legea bibliotecilor, bursa specială a??Guvernul Romanieia??);
- Codul familiei;
- Egalitatea de şanse intre bărbaţi şi femei;
- Fondul funciar;
- Incadrarea elevilor şi studenilor pe piaţa muncii;
- Reabilitarea căminelor culturale din Botoşani;
- Situaţia IMM-urilor
Prin intrebările şi iniţiativele legislative intreprinse, doamna deputat s-a arătat preocupată tangenţial de revoluţionari, persoane virstnice, copii cu handicap, femei.
In ceea ce priveşte consultarea cu cetăţenii şi partenerii sociali, aceasta s-a realizat des, conform datelor şi surselor publice.
B) Transparenţa şi promovarea activităţii
Doamna deputat Dreţcanu are două adrese de mail funcţionale, dar nu deţine un website sau blog personal. Articolele din presă prezintă indeosebi acţiunile intreprinse pentru susţinerea femeilor din mediul rural şi nu numai, a copiilor cu diferit handicap, egalitatea de şanse. In acest sens există numeroase articole in mass-media romanească, declaraţii şi interviuri cu domnia sa.
Per total, se poate spune că doamna deputat Doina Dreţcanu a avut o contribuţie bună la stimularea democraţiei participative.
Costică Macaleţi, PSD
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Domnul deputat Costică Macaleţi s-a folosit foarte des de declaraţii politice şi extrem de rar de instrumente de control parlamentar, precum intrebări şi interpelări, acţiuni formulate in baza unei documentări medii.
Problemele semnalate de domnul deputat au urmărit:
- Codul Fiscal;
- Fondul funciar;
- Procentul PIB pentru invăţămint;
- Dotarea cu generatoare electrice a spitalelor judeţului Botoşani.
Prin intrebările domniei sale, Costică Macaleţi nu a fost preocupat de o categorie socio-profesională anume.
In ceea ce priveşte consultarea cu cetăţenii şi partenerii sociali, aceasta s-a realizat rar, conform acestor date şi a surselor publice disponibile.
B) Transparenţa şi promovarea activităţii
Domnul deputat nu are o adresă de mail, nici nu deţine un website sau blog personal. De asemenea, in presă nu există numeroase informaţii privind activtatea parlamentară, acţiunile sau opiniile domniei sale.
Per total, se poate spune că domnul deputat Costică Macaleţi a avut o contribuţie slabă la stimularea democraţiei participative.
Mihai Adrian Mălaimare, PNL
Preşedinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi SenatuluiA? pentru relaţia cu Unesco
A) Reprezentarea intereselor cetăţenilor şi partenerilor sociali
Domnul deputat Mălaimare s-a folosit des de declaraţii politice şi extrem de rar de intrebări şi interpelări, instrumente de control parlamentar, acestea fiind insoţite, in general, de o documentare medie.
Subiectele care s-au aflat in atenţia domnului deputat au fost:
- Subvenţiile pentru porumb, ovăz şi plante furajere;
- Utilizarea, conservarea şi protecţia solului;
- Protejarea patrimoniului cultural imaterial;
- Regimul juridic al unor bunuri imobile aflate in folosinţa unităţilor de cult.
Prin intrebările şi iniţiativele legislative intreprinse, domnul deputat nu a manifestat o preocupare tangenţială asupra unei anumite categorii socio-profesionale, ci a incercat soluţionarea mai multor cereri venite din partea cetăţenilor .
Conform acestor date şi a informaţiilor disponibile din surse publice, domnul deputat a avut intilniri regulate cu cetăţenii şi partenerii sociali.
B) Transparenţa şi promovarea activităţii
Domnul deputat Mihai Mălaimare are două adrese de mail funcţionale, precum şi un site care permite comunicarea unidirecţională şi un blog personal, care permite comunicarea bi-direcţională. Site-ul oferă informaţii despre persoana deputatului, Unesco, activitatea de parlamentar, in plen şi in Botoşani, precum şi despre acţiunile de sprijin pentru activităţile artistice, biserică ş.a. Articolele postate pe blogul personal acoperă vaste domenii de la artă, literatură, mass-media, pină la politică sau comunicare.
Per total, se poate spune că domnul deputat Mihai Mălaimare a avut o contribuţie bună la stimularea democraţiei participative.
.
.