Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a suspendat activitatea la încă un abator şi o fabrică de preparate din carne, după ce la începutul lunii a închis şi abatorul de la Dracşani al famliei Ţurcanu. Motivul suspendării temporare a activităţii: igienă deficitară.
Pentru fabrică şi unul din abatoare urmează să se ridice suspendarea, întrucât şi-au remediat deficienţele, însă cel de-al doilea abator rămâne, în continuare, cu activitatea suspendată.
„Sunt pro9bleme cu igiena din cauza personalului care nu-şi face treaba la locul de muncă. Agentul economic îşi face treaba, investeşte, deschide ceva, dar dacă personalul nu-şi face treaba. Sunt unităţi mari, dar nu ne putem permite să lăsăm să îşi desfăşoare activitatea aşa, pentru că vorbim de prevenţie şi siguranţa alimentelor„, a spus Minodora Vasiliu, directorul DSVSA.