Director adjunct contestat de profesorii Colegiului Mihai Eminescu

Noul director al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" este Carmen Nechita. Inspectorul şcolar şi Neculai Buzduga, cel care deţine funcţia de director adjunct de ani buni, au fost declaraţi admişi la concursul organizat recent de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Metodologia prevede că in cazul directorilor adjuncţi sunt declaraţi admişi candidaţii care obţin peste 90 de puncte. Dintre cei admişi, Consiliul de Administraţie (CA) il desemnează pe ocupantul funcţiei, Consiliul profesoral avind rol consultativ.

In urmă cu două zile, Consiliul profesoral de la Colegiul "Eminescu" a decis cu 45 voturi pentru, 12 impotrivă şi două abţineri ca Neculai Buzdugaa să rămină director adjunct. Fără a ţine cont de dorinţa cadrelor, CA a decis ca funcţia să fie preluată de Carmen Nechita. Nemulţumirea multor cadre este aceea că noul director adjunct nu este titularul colegiului, unde are doar patru ore de chimie. Mai nou, din acest an şcolar este o modă printre inspectorii şcolari de a-şi lua ore la Colegiul "Eminescu".

Sub rezerva anonimatului unele cadre au declarat că noul director adjunct este susţinut de PNL şi conducerea IŞJ. Deşi nu are nimic să-i reproşeze fostului director adjunct, Teodor Trişcă, directorul colegiului, afirmă că a optat pentru intinerirea echipei de conducere. "Şi eu am susţinut un concurs şi este dreptul meu să-mi aleg echipa", mai spune Teodor Trişcă.

La Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" noul director adjunct va fi Nelu Ţibichi. Asta a hotărit forul de conducere, consiliul profesoral refuzind să-şi exprime opţiunea. La Şcoala 2, noul director adjunct va fi desemnat săptămina viitoare.