Constantin Contac ii cere prefectului sa il suspende pe Tibuleac

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac, a cerut, marti, Institutiei Prefectului suspendarea din functie a sefului sau, Mihai Tabuleac, informeaza Tele M. Social-democratul Contac sustine ca Tabuleac nu poate detine aceasta functie din moment ce el a contestat rezultatul alegerilor din luna iunie in instanta si inca nu s-a dat nici o decizie in acest sens. Imediat dupa anuntarea rezultatelor alegerilor pentru presedintele Consiliului Judetean din luna iunie, COnstantin Contac, care a iesit pe locul doi, a facut contestatie, acuzand fraudarea alegerilor. De atunci, si pana acum, nu exista o decizie definitiva si irevocabila a instantei cu privire la aceasta situatie, motiv pentru care presedintele ales, Mihai Tabuleac, nu-si poate exercita functia. Cel putin acestea sunt motivele invocate de Contac in solicitarea facuta Institutiei Prefectului, de a-l suspenda din functie pe Tabuleac.

Prefectul judetului, Gheorghe Sorescu sustine ca va acorda toata atentia necesara solicitarii vicepresedintelui si-i va da un raspuns oficial acestuia in 30 de zile.

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Judetean, Mihai Tabuleac considera aceasta solicitare a lui Contac vine ca o reactie a scandalului provocat la Directia Judeteana de Drumuri Si Poduri, a carei conducere i-a urmat intocmai comenzile fostului presedinte, pe durata mandatului acestuia.