Plăcintă de record pregătită de bucătari botoşăneni la un târg organizat în Bucureşti. Cu multă brânză şi smântână pe deasupra, preparatul i-a dat gata pe toţi.
Mirosul de copt i-a atras pe plimbăreţi ca un magnet şi au aşteptat în jur de o oră până când vestita plăcintă poale-n brâu a fost gata. Şi a ajuns la toată lumea. A avut zece metri lungime, iar cei şase maeştri într-ale bucatelor, care au mai preparat de-a lungul timpului cel mai uriaş cozonac şi cele mai mari plăcinte cu dovleac, s-au luptat cu ea şase ore, până când au văzut-o gata.
”Ne-am apucat de treabă la ora 5.00, am frământat coca, după care am băgat-o la cuptor pe părţi: câte un metru la fiecare cinci minute. Toate ingredientele folosite sunt naturale, provin de la animalele crescute la Mănăstirea Zosin, din Botoşani“, ne-a explicat Gabriela Mateiuc, una dintre bucătărese.
La început, plăcinta a fost împărţită gratis, după care s-a vândut cu 40 lei/kg. Delicatesa a fost preparată în cadrul Târgul Tradiţional de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, organizat de Primăria sectrorului 4, în Parcul Lumea Copiilor.
Sursa: Click.ro
Felicitari! Ne mandrim cu voi!