Seful Centrului National pentru Integritate atrage atentia asupra coruptiei din judetul Botosani

Seful Centrului National pentru Integritate, Alexandru Cumpanasu, a declarat, joi, in cadrul conferintei cu tema "Masuri pentru prevenirea si combaterea coruptiei" ca fenomenul coruptiei in Politia de Frontiera ar putea fi ingrijorator la nivelul judetului Botosani.

"Am constat ca zona de granita, frontiera, e o mare problema. Aici se fac afaceri foarte meri, iar lucrul acesta se stie. Sunt afaceri care tin de traficul de tigari pe granita externa si aici cred ca trebuie insistat foarte, foarte mult. Rezultatele, din punctul meu de vedere, nu sunt spectaculoase la Botosani in a-i prinde pe cei care fac astfel de afaceri si ne miram de ce apar tot felul de case, masini scumpe si altele", a spus Cumpanasu.

Ceful Centrului National pentru Integritate, care a stat la masa cu seful Parchetului, Cristian Popovici, seful Tribunalului, Vladimir Tepoi, adjunctul sefului Politiei, Mihai Bunduc, seful Finantelor Publice, Dan Alupoaie, dar si cu reprezenmtanti ai altor institutii publice si autoritati locale, considera ca a intilnit la Botosani o teama cu privire la discutarea problemei coruptiei.

"Intr-o anumita masura au existat retineri in a discuta despre subiectul coruptiei. M-a surprins ca nu s-a discutat foarte mult despre cumetriile din sistem. Adevaratele probleme sunt atunci cind exista legaturi intre oamenii care conduc institutii si vom pune, la urmatoarea intilnire, pe tapet o asemenea discutie, pentru ca pe mine ma intereseaza ca oameni care conduc institutiile statului sunt interconectati, au diferite legaturi unii cu altii si isi fac anumite favoruri", a afirmat Cumpanasu.