Un botoşănean s-a ales cu dosar penal pentru că circula pe drumurile publice cu un autoturism neinmatriculat

Acţionind in baza unei informaţii, un echipaj al Detaşamentului de Intervenţie al IJPF Botoşani, a oprit in trafic, pe comunicaţia Ungureni- Săveni, pe cetăţeanul roman, Victor P., de 24 de ani, care conducea un autoturism VW GOLF, de culoare albastru, se arata intr-un comunicat al IJPF.

La controlul efectuat de poliţiştii de frontieră, botoşăneanul a prezentat pentru autoturism, un certificat de inmatriculare emis de autorităţile moldovene.
Existind suspiciuni asupra autenticităţii documentului prezentat, au fost efectuate verificări suplimentare in urma cărora a rezultat că, autoturismul nu figura ca fiind furat insă, numerele de inmatriculare ale VW-lui, condus de Victor P., erau eliberate pentru un alt autoturism, marca ZAZ-968, inmatriculat tot in R. Moldova.

Fiind intrebat de cele constatate, botoşăneanul a declarat că nu ştie nimic iar autoturismul in cauză a fost cumpărat de la un cetăţean roman.

Persoanei in cauză i s-a intocmit lucrare penală sub aspectul săvirşirii infracţiunii de "uz de fals, punerea in circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturims neinmatriculat, precum şi pentru punerea in circulaţie şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism care nu are dreptul de a circula in Romania