Patronii Complexului Tratoria şi lanţului de benzinării Cristal, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Tratoria BotosaniTrei oameni de afaceri din municipiul Botoşani şi unul din Cluj Napoca sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus, joi, trimiterea în judecată a lui Ciprian Cătălin Şelaru din Cluj Napoca, respectiv Genoveva Purice, Petrino Purice şi Victor Purice din municipiul Botoşani, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de „evaziune fiscală”.

Potrivit procurorilor, în calitate de asociaţi unici şi administratori a mai multor societăţi comerciale din mun. Botoşani şi Oradea, în perioada iunie – decembrie 2003, aceştia au întocmit documente fiscale necorespunzătoare realităţii sau au acceptat astfel de documente, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţilor, operaţiuni financiare fictive, în sistem suveică, de aprovizionare cu uleiuri minerale neaccizate, şi/sau comercializând în realitate benzină şi motorină, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului, cu suma totală de 2.124.941 lei RON (551.445 Euro).

like facebookProcurorii au dispus măsura sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei datorate, prin indisponibilizarea de bunuri, proprietatea inculpaţilor.

Familia Purice deţine complexul comercial Tratoria, dar şi lanţul de benzinării Cristal şi magazinele cu acelaşi nume din botoşani.

One thought on “Patronii Complexului Tratoria şi lanţului de benzinării Cristal, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *