Zece persoane arestate preventiv pentru contrabanda cu tigari

Zece persoane au fost arestate preventiv, vineri, in baza unor mandate emise de magistratii Tribunalului Botosani, sub acuzatia de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Arestarile, pentru o perioada de 29 de zile, au fost facute la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care, impreuna cu alte institutii ale statului, au monitorizat, timp de aproximativ noua luni, frontiera de stat cu Ucraina.
Emiterea mandatelor are loc dupa ce joi au fost efectuate 16 perchezitii domiciliare si au fost puse in executare 26 de mandate de aducere.
Din probele administrate a rezultat ca scopul grupului infractional l-a constituit savirsirea de infractiuni de contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana, modul de operare implicind trecerea frauduloasa a frontierei noastre de stat dinspre Ucraina, in zona comunelor Dersca, Hiliseu-Horia si Pomirla.
Prejudiciul cauzat prin aceasta activitate infractionala, care implica si neplata taxelor vamale si a accizelor catre statul roman, este estimat la 400.000 euro.