Noul director de la Colegiul Grigore Ghica Voievod Dorohoi a devenit liberal

Dana Azoicăi, directorul Colegiului Naţional "Grigore Ghica Voievod", a părăsit Partidul Conservator, unde deţinea funcţia de preşedinte al filialei, pentru PNL. Schimbarea opţiunii politice a coincis cu perioada cind Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de director al colegiului. Faptul i-a determinat pe foştii colegi de partid să spună că acesta a fost şi motivul trecerii la liberali.

"Prin această mişcare, a dorit să-şi recapete funcţia de director al colegiului. Organizaţia din Dorohoi a PC nu a fost afectată, funcţia de preşedinte interimar fiind preluată de vicepreşedintele Viorel Crăciun", a declarat Liviu Crăciun, unul din vicepreşedinţii organizaţiei.

Dana Azoicăi s-a ferit să comenteze situaţia, limitindu-se să spună că a fost "atrasă de doctrina liberală" şi că nu-şi aminteşte exact ziua cind a depus adeziunea. Alin Sorin Clim, preşedintele PNL Dorohoi, se declară incintat de noul venit şi neagă că ar exista vreo legătură intre ciştigarea concursului de director şi adeziunea la formaţiunea de guvernămint. "Ea a depus adeziunea la două zile după ce a ciştigat concursul de director. Este adevărat că am avut o serie de discuţii cu Dana Azoicăi inainte de venirea ei in rindurile noastre, cind ne-a explicat că in PC nu avea nicio perspectivă şi că organizaţia nu era funcţională. Mai mult conducerea PC nu a sprijinit-o cind a fost demisă", a declarat Alin Sorin Clim.

Deşi am incercat să o contactăm pe Marcela Lozneanu, preşedintele PC Botoşani, acesta nu a răspuns. Demisă din fruntea colegiului pe 18 februarie, Dana Azoicăi a revenit ieri in funcţie