Vineri, 21 martie 2008, incepind cu orele 10.00, la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani, va avea loc Seminarul de lansare a proiectului "O şcoală pentru comunitate. Dezvoltare socială prin parteneriat educaţional şi cooperare transfrontalieră".
Proiectul "O şcoală pentru comunitate. Dezvoltare socială prin parteneriat educaţional şi cooperare transfrontalieră" urmăreşte să contribuie la dezvoltarea socio-educaţională a comunităţilor din zona de graniţă Romania-Republica Moldova, prin crearea unor mecanisme de cooperare transfrontalieră, a unui cadru de comunicare şi schimb de experienţă şi a unei reţele in care elevii, profesorii şi membrii comunităţilor să se implice in proiecte sau activităţi comune.
In cadrul proiectului vor colabora elevi, profesori, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, membri ai comunităţilor din Botoşani şi din Făleşti. Vor fi implicate 20 de şcoli: 15 şcoli din judeţul Botoşani (Romania) şiA? 5 şcoli din Republica Moldova (Raionul Făleşti)
Scopul seminarului de lansare este de a familiariza şcolile pilot cu obiectivele, activităţile, rezultatele aşteptate ale proiectului. De asemenea, in cadrul seminarului de lansare vor fi planificate formările locale.
In Romania, seminarul de lansare va reuni reprezentanţi ai şcolilor-pilot, ai organizaţiei partenere din Republica Moldova (CNRT). In Republica Moldova, seminarul de lansare va fi organizat de CNRT şi va reuni reprezentanţi ai şcolilor-pilot, ai organizaţiei partenere din Romania (FNDC – Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară).
In perioada următoare va fi organizată Şcoala de vară "Dialog intercultural pentru dezvoltare durabilă" in judeţul Botosani.
Şcolile inscrise in proiect din judeţul Botoşani sunt:
– Şcoala cu clasele I-VIII nr.11 Botoşani
– Grupul Şcolar "Petru Rareş" Botoşani
– Şcoala cu clasele I-VIII Conceşti
– Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Constantineanu" Dorobanţi
– Şcoala cu clasele I-VIII nr. "M. Kogalniceanu" Dorohoi
– Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 "Tiberiu Crudu" Tudora
– Grupul Şcolar "Ştefan cel Mare şi Sfint" Vorona
– Şcoala cu clasele I-VIII Coşula
– Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13
– Şcoala cu clasele I-VIII Manoleasa
– Şcoala cu clasele I-VIII Nicşeni
– Şcoala cu clasele I-VIII Roma
– Şcoala cu clasele I-VIII Stanceşti
– Şcoala cu clasele I-VIII Cerviceşti
– Şcoala cu cl. I-VIII "Octav Ionescu" Vorniceni
Proiectul este implementat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi de Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară.