CJ nu mai poate lua credite în următorii opt ani. Asfaltarea drumurilor, sub semnul întrebării

drumuri modernizate de tehnic asist botosani la mogosesti IasiAsfaltarea drumurilor judeţene din piatră, în pericol de a nu se mai realiza în 2014. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că CJ nu se va mai putea împrumuta până în 2022, iar posibilitatea ca aceste investiţii să se deruleze cu fonduri europene sunt minime.  CJ a intenţionat să ia un credit de la BCR pentru realizarea investiţiilor, bancă care şi-a dat acceptul, însă, a pus nişte condiţii care nu sunt acceptate de CJ.

like facebook

Am vrut să iau un credit pentru investiţii şi să prelungesc perioada de graţie în rambursarea creditului luat înainte de 2008. Vor să modifice nişte clauze la contract şi nu sunt de acord. Acel contract a fost semnat în urma unei licitaţii şi nu poţi să vii acum şi să modifici nişte clauze. Nu pot modifica dobândă, ei vor o dobândă mai mare, de la 0,5% la 1,2%  şi nişte clauze mai dure. Nu mai prelungim perioada de graţie şi intrăm la rambursarea creditului din acest an. Asta nu ne va da posibilitatea să angajăm alte credite, pentru că gradul de îndatorare nu mai scade”, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

Acesta susţine că o variantă ar fi fondurile europene, însă nu se ştie câţi bani ar putea fi atraşi la nivelul judeţului. Şeful CJ va veni în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri doar cu un proiect privind contractarea unui împrumut în vederea cofinanţării proiectelor europene, întrucât nu afectează gradul de îndatorare.

2 thoughts on “CJ nu mai poate lua credite în următorii opt ani. Asfaltarea drumurilor, sub semnul întrebării

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Nu-ti spune Florinel tie chiar totul ,Roxana. I-a lasat Tibuleac proiecte de vreo tre sute de milioane de euro(alea de tot apare el si se lauda ca a muncit o gramada sa implementeze…licitatiile).Munceste nasa( lu violatoru) pe rupte !De unde crezi tu ca atata lux,mai fetito?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *