Acoperişurile a două case au luat foc din cauza coşurilor de fum. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiilor ibucnite la locuinţe din satul Urlaţi, comuna Gorbăneşti şi Măşcăteni, comuna Albeşti.
Cel mai grav incendiu s-a întîmplat luni, la locuinţa unei familii din Urlaţi. Flăcările de pe acoperiş s-au extins cu repeziciune la o parte din bunurile din casă, pagubele fiind estimate la peste 30.000 de lei. Pompierii s-au luptat două ore cu flăcările, până ce au lichidat incendiul.
Pompierii spun că defectele la coşurile de fum se află printre cele mai frecvente cauze care generaează incendii, în sezonul rece.
ca sobele ie proprie.
La trecerea prin planşeele executate din lemn sau alte materiale combustibile, pereţii coşului de evacuare trebuie să aibă grosimea de minim 25 cm. Pe porţiunea din spaţiul podului, coşurile vor fi tencuite şi văruite. Sobele metalice (fără acumulare de căldură) trebuie să fie amplasate pe un postament izolator din cărămidă. Atât sobele metalice, cât şi burlanele vor fi amplasate la distanţă de cel puţin 1 m faţă de pereţii construiţi din lemn, uşi şi alte elemente care se pot aprinde cu uşurinţă. Burlanele sobelor metalice folosite pentru încălzire nu vor fi scoase prin planşee şi acoperişuri combustibile, ci vor fi racordate în mod obligatoriu la coşuri din zidărie de cărămidă