Regizorul filmului Sunt o babă comunistă se întâlneşte cu pasionaţii de film la Cine Grand

sunt o baba comunistaCine Grand Botoşani din Uvertura Mall vă invită, vineri, 30 august, începând cu ora 18.00, la o saptamana de la premiera filmului „Sunt o baba comunista”, la o intalnire de exceptie cu regizorul filmului Stere Gulea, autorul romanului cu acelasi titlu, Dan Lungu, si filmolog-teatrologul Mihai Mardare.

Produs de MediaPro Pictures, distribuit in Romania de Media Pro Distribution si prezentat in Avanpremiera la Festivalul International de Film “Anonimul” de la Sf.Gheorghe, filmul are o distributie exceptionala care a adus din 23 august pe marile ecrane, alaturi de Luminita Gheorghiu si Marian Ralea, actori ca Ana Ularu, Collin Blair, Anca Sigartau, Valeria Seciu, Tania Popa, Coca Bloos, Mircea Andreescu, Mihai Gruia Sandu si Alexandru Potocean.

Viata linistita de provincie a sotilor Emilia si Tucu este data peste cap atunci cand fiica lor se intoarce din Statele Unite, impreuna cu logodnicul ei American. Ce ar fi trebuit sa fie o intalnire fericita se transforma repede intr-o situatie complicata si in acelasi timp amuzanta.Parintii fetei afla ca tanarul cuplu trece prin probleme financiare grave asa ca sunt dispusi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor sa nu duca lipsa de nimic.
La aproape un sfert de secol de la capodopera cinematografică Moromeţii, regizorul Stere Gulea reia colaborarea cu directorul de imagine Vivi Dragan Vasile pentru a ecraniza una dintre cele mai traduse carti romanesti de dupa 1989.
In 2008 Dan Lungu, autorul romanului omonim, a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franta, devenind astfel primul roman care a intrat pe lista scurta a acestei competitii.
Mihai Mardare expert in cultura teatrala si cinematografica, teatrolog-filmolog si consilier CNC, este realizator al medalioanelor cinematografice cu personalitati marcante ale cinematografiei si teatrului si membru in comisia de clasificare a salilor de cinema, gradini de vara si teatre de vara.
 Programul de spectacole Cine Grand – Uvertura Mall pentru saptamana 30 august – 05 septembrie debuteaza cu un spectacol special “Sunt o baba comunista” ce va avea loc la ora 18:00 si se va incheia cu o sesiune de discutii libere si autografe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *