Scandalul de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se amplifica

Protestatarii au ajuns in fata directiei in jurul pranzului. Acestia aveau asupra lor o panza alba pe care se putea citi "Noi, copiii, vom striga, nu va dati demisia" si doua cartoane cu lozinci. Acestia au fost invitati la o discutie de Felicia Mihai, care s-a declarat surpinsa de protest. "Am discutat cu ei, i-am rugat sa se intoarca la Dorohoi pentru ca ei au datoria de a-si face treaba acolo unde sunt la scoala, eu am datoria sa-mi fac atributiile de serviciu, atat timp cat sunt in functie. Sustinerea este afectiva, morala, dar sa-i lase pe cei care au obligatia si indatorirea de a respecta procedurile legale de a le urma cursul firesc", a declarat Felicia Mihai. "Lasati-i macar cateva cuvinte sa spuna pentru ca ei sunt foarte afectati. De ce nu se spun lucrurile pe nume, cum poti sa spui ca un copil este handicapat? Au tot ce le trebuie, cum adica sunt copiii nimanui, sunt copiii nostri", a declarat una dintre insotitoare. Felicia Mihai a adaugat ca regreta ca, in cei 10 ani de cand conduce institutia, si-a neglijat copilul pentru a avea grija de copiii institutionalizati si a reamintit ca problema a plecat de la o confuzie legata de data cand a fost anuntata disparitia tinerei care a murit in urma cu cateva saptamani intr-un spital din Iasi. "Sa se spuna adevarul, nu suntem ai nimanui, avem mame, avem frati aici", au declarat cativa tineri, in timp ce o alta insotitoare a completat "este parerea lor, nu au fost invatati de nimeni".
Este greu de crezut ca protestul a fost pus la cale numai de tineri. La ora protestului, multi trebuiau sa fie la ore, iar insotitoarele lor aveau obligatia sa se ingrijeasca de acest aspect. Mai mult, salariatele directiei ii puteau convinge pe tineri sa renunte la deplasarea la Botosani, dar nu au facut-o.

Adolescentii au fost primiti de presedintele CJ

Jandarmii sositi la fata locului i-au avertizat pe protestatari ca actiunea lor este ilegala. In ciuda avertizarilor, tinerii s-au deplasat la CJ, unde au discutat aproape o ora cu Constantin Contac. Presedintele CJ le-a demonstrat ca desi ei considera ca directoarele sunt a??mame bunea?? acestea mai au inca multe de facut. "Mi-au spus ca s-a defectat centrala termica si li s-a spus ca va fi reparata in cateva zile. Eu am dat ordin ca pana maine (n.r. a?" azi) la pranz aceasta problema sa fie rezolvata. Altul mi-a spus ca un individ din Dorohoi i-a amenintat, eu le-am spus ca trebuia anuntata conducerea institutiei care sa ma informeze pe mine. Eu vorbeam cu seful Politiei, iar individul putea fi tras la raspundere", a declarat Constantin Contac. Acesta a adaugat ca ieri a semnat cererea pentru demararea de catre procurori a unei anchete legate de moartea tinerei din Dorohoi. "Eu voi sustine ca Felicia Mihai sa fie schimbata. Noi facem o ancheta si daca se va dovedi ca este vinovata, va fi schimbata. Sa nu uitam ca a murit un copil", a mai precizat Constantin Contac. Ieri dupa amiaza Felicia Mihai nu a mai raspuns la telefon, iar Cecilia Spataru, directorul adjunct al directiei, a avut telefonul inchis