Familia presedintelui Consiliului Judetean vrea de la Prefectura despagubiri in valoare de 650.000 euro

Familia Contac a transmis Prefecturii o adresa prin care aduce la cunostinta faptul ca intentioneaza sa se adeseze instantei pentru a solicita despagubiri in valoare de 650 de mii de euro pentru faptul ca nu i s-a retrocedat integral si la timp o suprafata de 6,5 hectare de teren, informeaza postul de televiziune Tele M.
Constantin Contac spune ca, de-a lungul timpului, Comisia Judeteana de Fond Funciar si prefectii au facut tot felul de incurcaturi, cu rea vointa, astfel incat familia sa sa nu intre in posesia suprafetei respective.
Mai nou Prefectura a pornit o noua actiune in instanta pentru a anula titlurile de proprietate emise deja.

Presedinte Consiliul Judetean, Constantin Contac: "Noi o sa cerem, daca o sa intram, sigur o sa incheiem procesele astea de stabilire a drepturilor de proprietate si pe urma o sa formulam pretentii la ce care si in mod deosebit catree comisia judetean si catre institutia prefectului, care timp de ani de zile a impiedicat punerea legala in posesie. Despagubiri pentru foloasele cuvenite si neacordate din cauza relei vointe a celor implicati".

Prefectul a recunoscut ca a primit o adresa din partea familiei Contac si a promis ca va incerca sa solutioneze problema pe cale amiabila.

Prefect Gheorghe Sorescu: "Adresa pe care am primit-o astazi la mapa o dau in lucru la compartimentul juridic sa vedem si nu este de dorit sa ajungem in situatia de a se cere daune, dar eu incerc sa rezolvam problema foarte legal si tinand seama de toate probele care se invoca".

Terenul pe care il revendica familia Contac s-a aflat in administrarea societatii Emagrocom Catamarasti, iar acum este ocupat partial de alte persoane fizice sau juridice