Ziua Imnului Naţional a fost marcată, luni, şi la Botoşani, de autorizati locale, politicieni, directori de deconcentrate, veterani si militari de la Garnizoana Botosani. Evenimentul a fost marcat în Piaţa Tricolorului din Botoşani. Dupa un scurt moment religios, au urmat alocutiunile autoritatilor.
„In fiecare an, la 29 iulie, noi, romanii, sarbatorim Ziua Imnului National, caruia ii dedicam un moment de maxima solemnitate. Ziua imnului este una din manifestarile nationale care definesc patriotiosmul romanilor, este o sarbatoare a spiritului poporului roman. Patriotismul este un sentiment profund, de atasament si devotament fata de tara in care ne-am nascut…Intonarea imnului national trezeste in fiecare dintre noi un sentiment de dragoste, de devotament fata de patrie si popor, de mandrie, solidaritate si unitate nationala. (…)”, a spus prefectul Costica Macaleti.
Si primarul Ovidiu Portariuc a vorbit despre insemnatatea imnului national.
„Element definitoriu al statului roman, imnul „Deşteaptă-te române!” a devenit cântecul identităţii naţionale încă din prima jumătate a secolului al XIX-lea. Intonarea sa oficială este consemnată în analele istoriei la data de 29 iulie 1848, dată pe care o marcăm şi astăzi, când, un grup de tineri revoluţionari paşoptişti conduşi de Anton Pann l-a interpretat în mod solemn, în cadrul unei manifestări publice. (…) Interzis de regimul comunist, mesajul emoţionant al imnului a răsunat ca un ecou în timpul revoluţiei anticomuniste începută la data de 22 decembrie 1989, devenind un înălţător îndemn la trezire naţională şi constituind un veritabil suport motivaţional pentru românii avizi de libertate. Astfel, ca un arc peste timp, „Deşteaptă-te române!” redevine simbolul naţional al României, alături de stemă şi drapel, fiind consfinţit ca Imn Naţional de Constituţia României din 1991 (…)”, a spus Portariuc
„, a spus Portariuc.
Cea mai scurta declaratie a fost a presedintelui CJ, Florin Turcanu.
„Ziua imnului national a fost declarata sarbatoare oficiala prin lege in 1998. Astazi sarbatorim 165 de ani de la prima intonare a imnului <Desteapta-te romane>. Doresc tuturor botosanenilor sanatate, putere de munca si sa-si iubeasca aproapele„, a spus presedintele CJ, Florin Turcanu.
După întâmpinarea oficialităţilor s-a intonat Imnul Naţional al României, după care a avut loc defilarea gărzii de onoare. La eveniment au luat parte şi câţiva zeci de trecători.