Un poliţist de frontieră din Botoşani a fost reangajat, la mai bine de un an şi jumătate de la disponiblizarea sa, făcută pe fondul reorganizării instituţiei, în toamna anului 2011.
Agentul principal Ştefan Simion a fost concediat, pe 25 octombrie 2011, la scurt timp după ce Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani a fost desfiinţat, iar noul Serviciu Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi-a pierdut personalitatea juridică.
În luna decembrie 2011, el a dat în judecată Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cerând instanţei să anuleze decizia de concediere. El a câştigat, în primă instanţă, la Tribunalul Botoşani, însă sentinţa din 30 ianuarie 2013 a fost atacată cu recurs de ITPF Iaşi. La sfârşitul lunii iunie 2013, Curtea de Apel din Suceava îi dă câştig de cauză definitiv şi irevocabil lui Ştefan Simion, iar ITPF este nevoit să îl reangajeze pe postul deţinut la momentul concedierii (la Compartimentul secretariat, documente clasificate şi relaţii publice).
Interesant este că la două luni după ce agentul a fost concediat, ca urmare a desfiinţării postului, ITPF Iaşi crează un post similar la STPF Botoşani, angajând o altă persoană.
Deciziile greşite ale conducerii ITPF vor costa statul câteva zeci de mii de lei. Agentul principal Ştefan Simion va beneficia de plata retroactivă a celor 17 salarii neîncasate pe perioada derulării procesului.
Simion este singurul funcţionar public cu statut special din cadrul STPF Botoşani, reangajat după concedierile din 2011.
În schimb, de reangajare a beneficiat şi Paulina Cârcu, soţia fostului şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Constantin Cârcu, care a devenit, de curând, inspector şef adjunct la ITPF Iaşi.
Paulina Cârcu a fost reangajată la secretariat, însă ea nu este funcţionar public, ci personal contractual.
Foarte bine a procedat. De la o vreme stiu sa disponibilizeze si atat…
[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Acesta este rezultatul, daca concedierea se face din motive personale.