Candidatii din Botosani la alegerile pentru Parlamentul European

Botosaniul va fi reprezentat la alegerile din parlamentul European, care vor avea loc pe 25 noiembrie, de sase candidati. Nici unul dintre ei, indiferent de formatiunea politica pe listele caruia va candida, nu detine o pozitie eligibila.

candidati_europarlamentare.jpg

Cel mai bine situat pe o lista este actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean, Dorin Ciustea (foto 4), care este in acelasi timp presedinte al filialei judetene PNG si care ocupa locul 10. Dorin Ciustea are 55 de ani, este economist si a lucrat in domeniul constructiilor pana in 2.000 cand a devenit vicepresedinte al Consiliului Judetean. In 2004 a castigat un nou mandat de vicepresedinte.
Celalalt vicepresedinte al Consiliului Judetean, Marcela Lozneanu (foto 5), candideaza la Parlamentul European, pe lista Partidului Conservator. Ea ocupa locul 15, unde a fost retrogradata dupa ce initial a fost trecuta pe locul noua. Marcela Lozneanu are 56 de ani, este profesor si a lucrat atat in invatamant, cat si in sistemul sanitar. Din 2004 este vicepresedinte al Consiliului Judetean.
PSD are si el pe lista sa de candidati un botosanean, insa acesta ocupa abia locul 33, din 35 posibile. Constantin Manolache (foto 3) are 57 de ani, este doctor in Biologie, este cadru didactic si a fost, pe rand, inspector sef adjunc, apoi general la inspectoratul Scolar si apoi vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani in perioada 2000-2004
Tot locul 33, insa pe lista PD, il ocupa si viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita (foto 1). Florin Ghiorghita are 32 de ani, este de profesie inginer, iar din 2000 detine functia de viceprimar al municipiului Botosani. PLD va fi reprezentat de doi tineri. Liviu Radasanu (foto 2) ocupa locul al 26. El are 29 de ani, este jurist si ocupa functia de presedin te al organizatiei judetene a PLD. Celalalt tinar este Daniel Popa, vicepresedinte al PLD, care se va afla pe pozitia 31. El este din Dorohoi, are 33 de ani si este tot jurist de meserie, avind calitatea de executor judecatoresc

Lista candidatilor la Parlamentul European:

Nr. Numele candidatului Formatiunea politica Pozitia pe lista
1 Dorin Ciustea Partidul Noua Generatie

10

2 Marcela Lozneanu Partidul Conservator

15

3 Liviu Radasanu Partidul Liberal Democrat

26

4 Danbiel Popa Partidul Liberal Democrat

31

5 Florin Ghiorghita Partidul Democrat

33

6 Constantin Manolache Partidul Social Democrat

33