Botosanence, transforte in sclave sexual pe litoral

Mai multe tinere din Botosani au fost sechestrate si obligate sa se prostitueze dupa ce au cazut in plasa unor proxeneti din judetul Constanta. Tinerele au fost racolate prin intermediul unor anunturi de mica publicitate la rubrica "matrimonial". Numele victimelor nu au fost date publicitatii intrucat ancheta este in desfasurare insa, in urma cercetarilor declansate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, doi dintre presupusii proxeneti, Marian Ene Gageac, de 37 de ani, din Constanta, si Nicoleta Bucataru, de 20 de ani, din localitatea Topraisar, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. Un al treilea suspect, Mihai Dragnea, a reusit sa plece din tara, pe 24 septembrie, iar in prezent se fac demersuri pentru depistarea si retinerea lui.
Potrivit procurorilor, in perioada iunie 2005 – septembrie 2007, Gageac si Bucataru, impreuna cu Mihai Dragnea, cit si cu participarea altor persoane ce urmeaza a fi identificate, au racolat si ademenit, sub pretextul oferirii unei "vieti usoare", mai multe minore din familii dezorganizate, cu domiciliile in judetele Botosani, Giurgiu si Constanta. Transportate in municipiul Constanta, acestea au fost gazduite in mai multe locatii, unde au fost obligate sa practice prostitutia. Tinerele erau transportate la domiciliul "clientilor", asteptate, preluate si readuse la "cuib". Sumele obtinute in schimbul prestatiilor sexuale, cuprinse intre 50 si 80 lei, erau insusite de capii retelei.

Reteaua a cazut dupa ce una dintre victime a reusit sa scape si sa denunte cele intamplate. In momentul descinderilor, organizate la adresele indicate de victima, anchetatorii au gasit mai multe tinere care au sustinut ca au fost sechestrate, lovite si obligate sa se prostitueze. De asemenea, in timpul perchezitiilor domiciliare, anchetatorii au gasit actele de identitate si certificatele de nastere ale mai multor tinere, precum si fotografii infatisandu-i pe proxeneti si victime. Anchetatorii au ridicat din locatiile respective 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice tip SIM, care erau folosite in activitatea infractionala, dar si mai multe sume de bani in lei si valuta.
Arestati la finele saptamanii trecute, princpalii suspectii risca sa fie trimisi in fata instantei si sa se aleaga cu ani grei de inchisoare