Doina Dretcanu va conduce o delegatie a Romaniei la Geneva

Deputatul PSD Doina Dretcanu va conduce delegatia Romaniei la Adunarea Uniunii Interparlamentare, care va avea loc intre 7 si 11 octombrie

In acest an, cea de-a 117-a adunare UIP are trei teme de dezbateri: Gasirea unui echilibru intre securitatea nationala, securitatea umana si libertatile individuale si combaterea amenintarilor la adresa democratieiA?- rolul Parlamentelor; Controlul parlamentar asupra politicilor de stat in domeniul ajutortorului extern; Muncitorii migranti, traficul de fiinte umane, xenofobia si drepturile omului.

Delegatia Romaniei va fi alcatuita din deputati si senatori, dar si experiti ai Uniunii Interparlamentare.

In afara de participarea zilnica la sedintele Consiliului Director, Doina Dretcanu va avea o interventie in data de 9 octombrie la dezbaterea cu tema Muncitorii migranti, traficul de fiinte umane, xenofobia si drepturile omului.

Tot in aceasta perioada, pe data de 11 octombrie, ea va participa la Seminarul privind aplicarea Conventiei ONU pentru eliminarea tuturor formelor de discriminarea a femeilor.

Concluziile dezbaterilor din cadrul tuturor acestor reuniuni vor fi examinate si la cea de-a 118-a sesiune a UIP, la Capetown, in 2008.