Primaria nu mai da, in acest an, nici o locuinta construita din fondurile ANL

Noile blocuri din cartierul ANL Bucovina trebuiau finalizate in aceasta luna, insa termenul de punere in functiune a fost amanat pentru sfarsitul lunii decembrie, a anuntat postul de televiziune Tele M. In aceste conditii Primaria nu va mai putea emite in acest an repartitiile pentru cele 114 apartamente construite din fonduri alocate de catre Agentia Nationala a Locuintei.
"Aceste blocuri vor putea fi date celor care asteapta, si asteapta de mult timp, in cursul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie 2008, pentru ca sa ne inscriem in conditiile de lege, respectiv pentru a mentine valabile listele facute in cursul anului 2007, care sunt valabile un an de zile", a declarat viceprimarul Romulus Eram.
Pentru racordarea la utilitati a blocurilor respective si amenajarea zonei aferente Primaria abia a inceput procedurile de pregatire a licitatiilor.
"Noi acuma incepem sa contractam accesele exterioare pentru ca s-au eliberat amplasamentul si s-au asigurat conditii de a se configura strazile si de a realiza retelele de apa si canal", a adaugat viceprimarul.
Pe listele de asteptare pentru locuintele ANL, la nivelul municipiului Botosani, sunt inscrise in jur de 700 de familii, ordinea includerii pe liste fiind aprobata de Consiliul Local anul trecut.
Aceste liste sunt valabile pana in luna februarie a anului viitor, cand vor trebui aprobate altele. Pana acum sunt inregistrate la Primaria Botosani aproximativ 1.500 de cereri pentru locuinte ANL.