5% dintre medicii de familie din Botosani trag chiulul

Din aproximativ 180 de medici de familie din tot judetul 10 au fost prinsi in acest an ca trageau chiului, anunta postul de televiziune Tele M. Medicii chiulangii au fost descoperiti in urma unor controale efectuate de catre Casa de Asigurari de Sanatate. Numai intr-un singur caz corpul de control a actionat in urma sesizarilor pacientilor.

"De regula, un medic sanctionat, are grija si mai vine la program. Unii isi fac activitatea, stau chiar peste program, in functie de numarul de pacienti pe care il au, dar tot la fel de adevarat este ca unii nu sunt prezenti la program", a declarat Rodica Hutuleac, director CAS.

Medicii chiulangii au fost sanctionati cu 10% din contractul cu Casa pe o perioada de trei luni. Conformul contractului incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate la trei asemenea abateri savarsite in acelasi an medicilor in cauza li se rezilieaza contractul. Pana acum nu a fost cazul. Totusi, e posibil ca in 2007 sa se inregistreze premiera dat fiind ca un medic a fost penalizat deja de doua ori.