În cazul în care Spitalul Judeţean nu-şi va achita datoriile până la sfârşitul lunii iunie, culpa va fi a întregii conduceri a unităţii, nu numai a managerului. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean, care spun că deciziile care se iau la cea mai mare unitate medicală din judeţ sunt inclusiv medicale, financiare şi administrative. Ministrul Sănătăţii a declarat că managerii care vor acumula datorii la spital timp de trei luni, îşi vor pierde funcţiile.
„ Dacă trebuie să schimbăm ceva, schimbăm pe toţi. Acolo este o decizie inclusiv medicală, administrativă, financiară. Eu le-am cerut un punct de vedere şi aştept în continuare. Acolo este o chestiune care ţine de structura personalului. Între timp, inclusiv personalul medical, şi am în vedere şi medici, şi asistenţi, s-au perfecţionat sau au făcut studii superioare. Structura salariilor în totalul personalului este la cel mai înalt nivel. Presiunea pe volumul total al sumelor alocate este foarte mare din punct de vedere al salariilor”, a spus Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ.
Acesta susţine că peste 80% din sumele care vin de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate se duc pe salariile angajaţilor. În acest moment Spitalul Judeţean are datorii la furnizori, utilităţi, şi angajaţi, pentru sporuri şi tichete, de peste două milioane de euro.
Domn Sorescu, oare nu va puneti intrebarea de ce Damian nu a acceptat alt conducator la serv. finanaciar decat un inginer chimist? Propus de dvs. Era un om de mare specialitate economica. De ce …. pentru a nu-i deslusi cararile!
De ce la biroul salarizare sunt 10? Am colegi care nici nu vin la serviciu si primesc banii. Acolo cred ca-i problema. Important ca cei de la corpul de control sa stie unde sa controleze.