Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, s-a aratat solidar cu presedintele organizatiei judetene a PSD, Constantin Contac, in cazul dosarului din instanta in care este acuzat de fapte de coruptie. "Joaca politica si interferenta politica in treburile Justitiei, din pacate, a fost o realitate a Romaniei guvernata de Alianta PNL- PD si asta nu este un lucru care este acceptat si nu ar mai trebui sa existe intr-o Romanie care, de citeva luni bune, este membra a Uniunii Europene. Este normal sa avem o solidaritate intre noi colegii in partid, indiferent de functia pe care ne aflam intr-un moment dat la nivel national, judetean sau loca. Sa nu uitam ca astfel de acte de agresiune au fost indreptate asupra multora dintre primarii PSD din toata tara, pe motive politice. Sunt lucruri pe care nu le uit, ca secretar general al PSD, nu le iert si la un moment dat cineva va trebui sa dea socoteala pentru tot ce s-a intimplat".
Presedintele CJ, actionar majoritar la firmele Transporturi Auto SA, 99 CCC SA, CON 2000 SA si 07 CCC SRL, este judecat pentru operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals in declaratii, alaturi de fiul sau, Liviu Contac si de Ioan Andrici, administrator al SC Construct COM SRL – Botosani. Din probatoriu a rezultat ca, in perioada 2002-2006, Constantin si Liviu Contac au desfasurat afaceri din bani publici constind in contracte de prestari servicii avind ca obiect activitati de intretinere a drumurilor si, respectiv, transport materiale. Potrivit procurorilor DNA, presedintele CJ si fiul sau, pe atunci director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri (DJDP), au evita situatia de incompatibilitate cu ajutorul lui Ioan Andrici, a carui firma a cistigat licitatiile organizate la DJDP, beneficiind de informatiile divulgate de Liviu Contac, pentru a depune oferta cu cel mai mic pret. Dupa cistigarea acestor licitatii, Ioan Andrici incheia contracte de inchiriere utilaje de la firma SC Transporturi Auto SA, la care Contac Constantin era actionar majoritar. Procurorii considera ca astfel au spalate 199 miliarde de lei vechi. Potrivit DNA, cu banii obtinuti ilegal, presedintele CJ si-a cumparat o casa de vacanta in valoare de aproximativ opt miliarde de lei vechi, autoturisme si noua autobasculante Iveco. Potrivit aceleiasi surse, in perioada 2004-2007, presedintele CJ Botosani a omis, cu stiinta, trecerea in declaratiile de avere a aproximativ un milion de dolari. Pe toate bunurile inculpatilor s-a aplicat sechestru asigurator.
Presedintele CJ nu a putut fi contactat ieri pentru a-si spune punctul de vedere, acesta fiind plecat din Botosani. La trimiterea in judecata, a respins acuzatiile aduse de procurori, spunind ca procesul este unul politic