Andrei Dolineaschi: Domnul Ţurcanu a devenit preşedintele Consiliului Judeţean în calitate de candidat USL

andrei dolineaschi psd Liderul PSD Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi, i-a atras, duminică, atenţia liderului PNL să nu se mai joace cu declaraţiile politice şi a făcut un apel la aceasta să înţeleagă că victoria sa în alegerile locale de anul trecut nu a fost obţinută în nume personal, nici în numele PNL, ci în numele USL.

Sunt astăzi unii care deja pun sub semnul întrebării această alianţă. Le spun cu toată prietenia să se mai gândească și să mai chibzuiască, pentru că cine se dezice de USL se dezice și de alegătorii care au votat această alianţă. Să fim  realiști, și în  ce privește PNL, și în ce privește PSD. Domnul Ţurcanu a devenit președintele Consiliului Judeţean în calitate de candidat USL, nu de candidat PNL, la fel cum Ovidiu Portariuc a câștigat Primăria Botoșani, în calitate de candidat USL, nu PSD. Să revenim deci cu picioarele pe pământ și să nu ne mai îmbătăm cu apă rece. Niciuna din cele două victorii notabile la care m-am referit nu ar fi fost posibilă în afara USL. Am reuşit şi am fost votaţi de oameni pentru că am fost uniţi, iar mandatul pe care l-am primit cu toţii a fost până în 2016, nu până în 2013 sau până iese domnul Antonescu președinte”, a spus Dolineaschi.

Liderul social-democrat susţine că până în momentul de faţă a încercat să evite conflictele politice, „să nu alimenteze tensiunile care au mai apărut din când în când în relația cu liberalii„.

„Voi încerca să fac acest lucru și în continuare, nu neapărat pentru că îmi doresc o relație bună cu liberalii, cât mai ales pentru că am făcut o promisiune alegătorilor care ne-au votat masiv la la alegerile locale și generale. Trebuie să înțelegem cu toții  –  și cei din această sală, dar și cei din PNL – , că USL nu mai e demult doar proiectul nostru politic. A fost așa doar în perioada în care am fost în opoziție. Însă în momentul în care am venit în fața alegătorilor și ne-am prezentat împreună, ca o alianță unită, atunci USL a devenit un proiect al celor care au crezut în el și l-au votat. USL este un proiect politic validat prin votul a milioane de români, care l-au încărcat cu încredere și legitimitate. Deci repet, cine va înșela încrederea uriașă pe care ne-au dat-o alegătorii și se va dezice de USL, acela se va dezice și de alegătorii acestei alianțe”, a adăugat Dolineaschi.

Dolineaschi i-a recomandat lui Ţurcanu să nu se considere „împărat”, reacţionând cu o pildă biblică, aşa cum Ţurcanu l-a comparat pe el cu Iuda.

„Am văzut că domnului președinte Florin Țurcanu îi face plăcere să se refere la personaje biblice atunci când vorbește despre PSD. Voi folosi atunci și eu un exemplu biblic, în speranța că astfel mă voi face mai bine înțeles. Și aș vrea să le amintesc colegilor noștri de pilda cu acei vieri care au primit în grijă o vie, iar apoi au ajuns să se creadă stăpâni peste ea și i-au omorât pe toți cei trimiși să ia partea de recoltă ce se cuvenea proprietarului viei, inclusiv pe fiul acestuia. Vreau să-i amintesc astfel domnului Țurcanu că puterea pe care ne-au încredințat-o alegătorii nu ne aparține nouă oamenilor politici, ci acelora care ne-au votat. Deci să nu ne mai facem iluzii că suntem împărați peste acestă vie, pe care doar am primit-o în îngrijire până în 2016. Funcțiile pe care le ocupăm în prezent în administrația județului nu aparțin nici PSD, nici PNL, nici măcar USL. Toate aceste funcții ne-au fost încredințate pentru a produce roade pentru cei care ne-au votat. Iar oamenii au avut încredere în noi pentru că am fost uniți și le-am propus proiectul USL în care au crezut și în care și-au pus multe speranțe”, a mai spus Dolineaschi.

El a atras atenţia că va avea reacţii dure ori de câte ori vor exista derapaje în interiorul USL.

Până acum m-am abținut să intervin atunci când au mai apărut astfel de tensiuni. De cum însă voi avea o reacție ori de câte ori cineva din PNL sau din PSD va mai pune la îndoială acest proiect politic care se numește USL”, a menţionat preşedintele PSD.

6 thoughts on “Andrei Dolineaschi: Domnul Ţurcanu a devenit preşedintele Consiliului Judeţean în calitate de candidat USL

  1. Taci, Andrei, ca acum un an te imbratisai intens cu Turcanu pe la Premier si pe la intalnirea din delta… Acum ti-ai dat seama ce si cum?…

  2. Este normal sa apara astfel de neintelegeri, stiind ca un partid e de stanga, celalalt de dreapta..Insa oamenii merg cu USL inainte!

  3. Atat PSD, cat si PNL vor binele cetatenilor din orasul Botosani, si nu doar atat – ci fac ceva in aceasta privinta. De aici si aceste mici divergente. Insa ceea ce conteaza cu adevarat este ca oamenilor le va fi bine, atat timp cat cele doua partide lupta pentru cetateni; (ceea ce ziceam si la inceputul comentariului)

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Exista o presiune intensa in deconcentrate exercitata de unii pesedisti si penelisti.Daca acesti sefi numiti POLITIC nu s-ar comporta ca pe PLANTATIA lor,lucrurile ar merge normal …deci domnule Dolineaschi,mai aduceti-le aminte directorasilor,inspectorasilor…ca sunt acolo pusi de USL ,nu pe valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *