Falsificatorii de carduri au primit mandate de arestare

Tribunalul Botoşani a decis, simbătă, arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a cinci din cele sase persoane acuzate de săvirşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere de echipamente cu scop de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronice.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, acnehzata a pornit dupa ce Serviciul Judeţean de Combatere a Crimei Organizate (SJCCO) Botoşani a fost sesizat că un botoşănean urmează să primească printr-un serviciu de curierat un dispozitiv tip skimmer, iar prin ordonanţă a fost interceptat coletul, confirmindu-se informaţia.
Dispozitivul a fost ridicat de Leonard Pintilei din Botoşani, care l-a trimis, ulterior, lui Titus Felciuc, din Bucureşti, acesta din urmă modificindu-l şi adaptindu-l in vederea montării pe ATM-uri.
In urma activităţilor intreprinseA?de SJCCO Botoşani şi BCCO Suceava, s-a stabilit că Titus Felciuc coordona un grup infracţional organizat, specializat in comiterea de fraude cu conturi de credit ce acţiona cu predilecţie in Irlanda, dar şi in alte state din spaţiul Schengen.
Felciuc şi Pintilei, coordonatorii grupării, procurau aparatura necesară copierii benzii magnetice a cardurilor bancare şi confecţionau dispozitivele. Daniel Stincescu şi Răzvan Ciobanu, ambii din Botoşani, procurau şi verificau conturile de credit obţinute prin intermediul internetului, folosind metoda phishing, pe care le furnizau celorlalţi membri ai grupării.
Daniel Stincescu şi Felciuc acţionau pe teritoriul Irlandei sau al altor state folosind cardurile clonate.
In urma percheziţiilor domiciliare executate vineri, au fost identificate şi ridicate in vederea cercetării două unităţi centrale de calculator, două monitoare LCD, un hard disk, cinci laptopuri, patru aparate foto, 10 carduri bancare, patru memory card, 203 CD şi DVD, 11 telefoane mobile, 17 cartele SIM, un dispozitiv tip skimmer, un dispozitiv tavan-bancomat, patru casete miniDVD, un pistol cu aer comprimat, mai multe inscrisuri bancare, componente electronice ce puteau fi utilizate pentru citirea datelor de pe cărţile de credit, precum şi 4.000 de euro.
Totodată, au fost puse in executare nouă mandate de aducere, iar in urma probatoriului s-a dispus inceperea urmăririi penale a nouă persoane.
De asemenea, a inceput cercetarea penală a şase invinuiţi, cinci inculpaţi fiind reţinuţi in primă fază pentru 24 de ore, iar unui alt invinuit i s-a interzis să părăsească ţara.