Liceul de Artă Ştefan Luchian din Botoşani a găzduit, în perioada 11- 18 februarie, primul master class la flaut şi muzică de cameră la care au luat parte elevii şcolii, precum şi tineri studenţi ai academiilor de muzică din ţară.
Ideea de a organiza acest master class aparţine profesorului coordonator al Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, Alina Cojocariu, în proiect fiind implicaţi şi profesorii Cristian Andronic, Ana Maria Andronic, Dumitru Gherman, Cristina Ivănescu, Virgil Aerimiţoaiei, Ioan Mutihac şi Ionut Mantea.
Elevii participanți la master-class au învățat, în tot acest timp, lucrări și suflături noi de la profesorii de orgine română stabiliți la Viena, Mihaela Anica și Matei Ioachimescu. „A fost un master class posibil datorită doamnelor director Stela Șerpeanu și Beatrice Păpădie, susținut de mari soliști români stabiliți la Viena în cadrul căruia am lucrat repertoriul stabilit, am învățat o suflătură nouă. Este prima dată cînd se întâmplă un master class pentru flaut la liceul nostru”, a declarat Alina Cojocariu, coordonatorul educativ al Liceului de Artă Ștefan Luchian și totodată coordonator al acestui proiect.
Din școala botoșăneană au participat la acest master-class pentru flaut elevii Alexandra Brai, Alexandra Mahu, Karina Todireanu, Mădălina Andronachi, Diana Rusu, Dayana Iacob, Lorena Palade, iar pentru muzică de cameră, formațiile alcătuite din elevii Denisa Cucu-flaut, Sebastian Antoneac- clarinet, Alin Chelărescu- pian și respectiv Tudor Prăjinaru-oboi, Ioana Hrișcă- pian, Vlad Dănilă-fagot.
Alături de elevii de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” au mai participat și tineri muzicieni de la Academia de Muzică din București precum Ruxandra Rus, Academia de Muzică din Cluj precum Ștefana Olariu, Colegiul Național de Muzică și Arte Plastice din Iași precum Carla Stoleru și Colegiul Național de Muzică și Arte Plastice din Suceava cu elevii Teodora Ungureanu și Elena Greciuc.
Vârsta cursanților, care au urmat acest master-class a fost diversă, de pildă cel mai mic, respectiv Sara Andronic are 5 ani, iar cel mai mare, Stefana Olariu, 23 de ani.
Directorul Liceului de Artă Ștefan Luchian, Stela Șerpeanu, a declarat că găzduirea acestui eveniment de către școala botoșăneană este o onoare. „Este o onoare pentru că asemenea oameni pentru care în străinătate se pune preț mai mare pe ei au venit, aici pentru a împărtăși din experiența lor copiilor de aici. Este o idee care aparține doamnei profesor Alina Cojocariu, una dintre cele mai bune profesoare din liceul nostru”,