Ziua Unirii a fost marcată, joi, de elevii şi cadrele didactice de la Şcoala 11 Botoşani. Cu acest prilej, au fost organizate o serie de activităţi. Cele mai emoţionante, sunt, fără îndoială, cele desfăşurate de copiii din grădiniţele arondate şi de elevii din învăţământul primar. „Hai să dăm mână cu mână” – recital de cântece şi poezii susţinut de copii clasei IA, coordonaţi de prof.Florica Rotaru, „Hora Unirii” de la clasa a II-aB, sub coordonarea prof.Filareta Rumega, „Cuza – domnitorul nostru”, pentru elevii din clasele a IV-a D şi a IV-a E, coordonaţi de prof. Mirela Brehuescu şi de consilierul educativ al şcolii, Corina Palade.
De ziua Unirii, s-a vornit şi despre „Eminescu – personalitate politică”, iar 100 de elevi au participat la activităţile derulate de şcoala noastră în parteneriat cu Memorialul Ipoteşti, în cadrul proiectului „Universul eminescian deschis elevilor”.
Alţi 100 de copii au fost în vizită la Muzeul judeţean de istorie, acţiunea purtând numele „Clasele pregătitoare vizitează trecutul”.
La activitatea realizată de bibliotecarul şcolii, Anca Palade, împreună cu clasa a III-a C şi a IV-a D, sub îndrumarea prof. Violeta Apostoaie, director adjunct, cu titlul „24 ianuarie în inimile noastre” au fost realizate activităţi cu mai multe grupuri de elevi. Câţiva elevi au interpretat piesa „Moş Ion Roată şi unirea”, au fost vizionate filme documentare, elevii având costumaţie tematică. Domnitorul Moldovei şi al Ţării Româneşti, cât şi Moş Ion Roată au fost intens aplaudaţi de participaţi.
Activităţi educative de mai mare impact au fost realizate de elevii de gimnaziu, care s-au reunit în sala de sport a şcolii şi au vizionat un film documentar cu titlul „Alexandru Ioan Cuza – personalitate istorică şi culturală”, sub coordonarea prof. Melania Angela Ciucaşu. La staţia radio a şcolii, pe parcursul pauzelor, a fost intonată Hora unirii.
Ulterior acestei acţiuni, elevii din cadrul proiectului Cercetători ieşeni au realizat în laboratorul de chimie al şcolii, mai multe activităţi. A fost relevate urmările implicării domnitorului Cuza în învăţământ şi cultură, sub domnia acestuia fiind înfiinţată Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, prima universitate din ţară. Elevii au realizat postere cu etapele dezvoltării învăţământului românesc, au susţinut referate dedicate istoriei chimiei, precum şi evocării unor personalităţi ştiinţifice ieşene, sub coordonarea prof. dr.Ada Macovei.
[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Unde sunt reprterii, vanatorii de evenimente sa trezinte toate evenimentele desfasurate de elevi cu ocazia Zilei de 24 Ianuarie. Si copiii nostri din Corlateni au desfasurat o activitate frumoasa impreune cu cei de SCOALA 5 DOROHOI. Un microbuz plin cu elevi din toate clasele, impreuna cu doamna Apostu si domnul director au mers la Dorohoi. De ce nu se scrie si despre noi. Toata seara a povestit, nu reuseam sa il culc. Se vede ca e o schimare si in comuna noastra. Multumim profesorilor din CORLATENI tentru efortul depus. E FRUMOS. BRAVO. SUCCES COPIILOR. Acum revin la ideea de la incepul. Daca un profesor batea un elev urlau ziarele, se solidarizau asociatiile, sa-l paca praf pe profesor dupa o munca de 40 de ani ca a indraznit sa urecheasca un elev. cand ai nostri fac o activitate frumoasa nu-i vede nimeni.