După secole de perindat prin lume, Berea de ghimbir (Ginger Beer) s-a întors acasă în varianta originală, pentru că producția ei poartă un mare secret: acela că la prepararea ei trebuie folosită doar Apa din Carpaţi – Apa din Ardeal, Grădina Edenului Primordial.
Este o ”bere” fără alcool, obţinută din rădăcină uscată de ghimbir şi miere. Pe lângă calităţile sale excepţionale de desfătare totală a papilelor gustative, această băutură are şi efecte afrodisiace şi terapeutice, benefice sănătăţii noastre.
Astfel, Ginger Beer Brassovia, creat de Laboratoarele Merlin din Braşov, va ajunge, în curând, şi în magazinele şi restaurantele noastre din Botoşani! Comenzi la 0754.015.128.
Berea de ghimbir este o bere fără alcool, obtinută mai ales din rădăcina uscată de ghimbir și miere. Era la mare preț în Dacia Antică, care se întindea de la Munții Pădurea Neagră (actuala Germanie) până la Marea Azov, principalul producător din acele vremuri găsindu-se în Cetatea Brassovia de pe Muntele Timpului (TAMPA). In anul 106, conducătorii Romei au invadat Dacia (cucerind doar 15% din teritoriu), unul din motivele razboiului fiind și concurența acerbă pe care dacii o făceau romanilor.
Ulterior, ea s-a răspândit în întregul Imperiu Roman, iar “Ultima Legiune”, care era formată și din luptători daci, a dus-o în Britania. A fost uitată timp de secole până când, în anul 1717, rețeta a fost redescoperită în Anglia de dr. James Anderson.
Datorită caracteristicilor terapeutice pe care le avea, băutura a devenit foarte populară în Anglia, ducând la funcționarea a peste 3000 de fabrici. Rețeta avea să traverseze oceanul cu ajutorul lui Benjamin Franklin, cucerind astfel preferințele și inimile locuitorilor Americii.