Plangere penala impotriva patronului de la Victor Construct

La sesizarea institutiei prefectului Inspectoratul Judetean in Constructii a facut astazi o sesizare penala impotriva patronului firmei Victor Construct.
Aceasta dupa ce primaria si inspectoratul au decis saptamana trecuta sistarea lucrarilor la blocul de pe strada Stefan Luchian, pentru care nu exista autorizatie de constructie.
"Am primit o sesizare telefonica prin care ni se aducea la cunostinta ca pe strada Luchian, se continua anumite lucrari de constructii, m-am deplasat personal la fata locului, am constatat ca se executau lucrari si am luat decizia deA? a anunta inca o data Inspectoratul in constructii si Primaria municipiului Botosani", a declarat subprectul David Salgau.
Seful Inspectoratului Judetean in Constructii, Ioan Ciobanu, a confirmat ca sesizarea penala a fost facuta in cursul zilei de joi.
"Eu personal am fost sesizat de catre domnul prefect, vizavi de executia blocului fara autorizatie de catre Victor Construct, am trimis inspectori la fata locului si intr-adevar se executau sapaturile la fundatie si nu aveau autorizatie. Daca se lucreaza, sunt prevederi legale care vor fi suportate de catre cei care au incalcat legea", a spus Ciobanu.
Viceprimarul Romulus Eram spune ca firma va fi amendata de catre primarie cu pana la 5.000 de lei. El precizeaza ca demersurile pentru obtinerea autorizatiei de constructie sunt facute, insa procedurile vor dura cel putinA? doua luni. Patronul firmei Victor Construct, Victor
Mihalache nu vrea sa comenteze situatia creata. El declarat, pentru Tele M, doar ca are dreptul la aparare si ca presiunile sunt facute din partea Prefecturii dupa ce in urma cu cateva saptamani intre el si prefect relatiile s-au tensionat brusc. Cristian Roman sustine ca Victor Mihalache a facut presiuni pentru castigarea unei licitatii in timp ce patronul sustine ca prefectul ar avea unele interese sa favorizeze o alta firma.