Acuzatii grave intre intre fotbalistii si conducerea de la FC Botosani

Fundasul Bogdan Straton a lansat ieri un atac fara precedent la adresa directorului executiv al FC Botosani. Jucatorul l-a acuzat pe Dumitru Brinza ca ar veni cu femei in apartamentele fotbalistilor si ca ar comite nereguli financiare.
Supararea jucatorului a plecat de la faptul ca oficialul clubului l-a anuntat ca nu mai poate locui in actualul apartament pe perioada vacantei, deoarece acesta va fi renovat. Nemultumit, Straton a vrut sa paraseasca clubul ieri dimineata, fiind intors din drum de secundul Giani Florian care i-a promis ca problema va fi rezolvata. "Probabil ca dumnealui are alte interese, vine cu femei prin apartamentul nostru cind sintem plecati. Eu nu pot sa plec in Iasi pe perioada vacantei si vreau sa ramin aici pentru ca am anumite probleme personale", a spus Straton, care a afirmat ca Dumitru Brinza isi bate joc de el si le pune bete in roate jucatorilor carora nu le vrea binele. Fotbalistul l-a mai acuzat pe directorul executiv al clubului ca isi baga bani in buzunar din vinzarea ghetelor fotbalistilor dar si ca nu deconteaza facturile pe care acestia le aduc cind isi cumpara ghete.
Dumitru Brinza, directorul executiv al FC Botosani a dezmintit acuzatiile si a pus declaratiile jucatorului pe faptul ca acesta este "vesnic nemultumit", recomandindu-i un examen psihologic. "Decizia de a-l muta pe Straton si ceilalti jucatori care locuiesc cu acesta apartine domnului Iftime (n.r.- actionarul majoritar al FC Botosani). Apartamentul va fi renovat pentru ca in acesta se vor muta antrenorii. I-am spus ca pe perioada verii poate sta in apartamentul in care locuiesc tehnicienii echipei. Eu nici nu am copie la cheile apartamentului sau si nu am fost niciodata intr-o locuinta a jucatorilor ", a declarat Dumitru Brinza. Directorul executiv a precizat ca acuzatiile facute de Straton sint foarte grave si ii va cere sa le probeze. "Poate sa spuna ca nu sint bun conducator, orice altceva, dar daca mi se pune la indoiala cinstea si corectitudinea mea, atunci nu mai are rost sa mai fac nimic", a spus directorul executiv al clubului.

Brinza crede ca declaratiile lui Straton sint "rezultatul " muncii depuse de el la club si a faptului ca fotbalistii au facut ce au vrut. "Stau de dimineata pina seara aici si ma ocup de toate problemele lor, sa nu le lipseasca nimic si el ma acuza pe mine ca umblu cu femie si ca vind ghete. De multe ori mi-am neglijat familia, sotia si copiii pentru ei si chiar de un an ma chinui sa fac curatenie in apartamentul meu si nu mai reusesc sa ma ocup de casa mea pentru ca nu am timp. Probabil lui Straton i se pare clubul acesta prea mic pentru el si nu stiu ce are in cap", a mai spus Dumitru Brinza.

Capitanul echipei va fi sanctionat

Actionarii clubului au ramas stupefiati declaratiile lui Bogdan Straton si au declarat ca acesta va fi aspru sanctionat. Valeriu Iftime, actionarul majoritar al clubului, spune ca este deranjat de faptul ca jucatorii nu-si fac treaba pentru care sint platiti si crede ca aparatoul botosanean are o problema mare la cap. "Straton nu-i sanatos. Va fi amendat pentru aceste declaratii. Eu i-am cerut lui Brinza sa aiba grija ca jucatorii sa elibereze apartamentul pentru ca acesta va fi renovat deoarece din vara in el vor locui antrenorii echipei. Dumitru Brinza e prea politicos cu jucatorii, insa, din pacate, vad ca acestia nu-i arata acelasi respect", a declarat Valeriu Iftime.
Acid la adresa lui Straton a fost si Cornel Sfaiter, vicepresedintele Consiliului de Administratie (CA) al clubului. Acesta crede ca Straton a facut aceste declaratii din dorinta de a se razbuna pe conducerea echipei, deoarece va fi sanctionat, la fel ca si ceilalti jucatori, pentru locul ocupat in clasament la sfirsitul acestui campionat. "Daca este nemultumit de bani sau de altceva, Straton sa-mi spuna mie in fata si sa se ia de mine, nu de Mitica (n.r. Dumitru Brinza), care isi face treaba foarte bine. S-a vazut acum cu banderola pe brat si a prins glas. Sa nu uite ce campionat a facut si cite probleme a facut si in trecut", a afirmat Sfaiter.

Fotbalist de 6.000 de euro
Devenit "capitan" de conjunctura in absenta lui Mihai Filip, Bogdan Straton a fost protagonistul mai multor evenimente nedorite de cind evolueaza pentru FC Botosani, intentionind de nenumarate ori sa paraseasca clubul. Fundasul, care este platit cu 6.000 de euro pe sezon, si-a acuzat la un moment dat colegii de atmosfera pe care o creeaza in vestiar, declarind ca vrea sa plece deoarece nu s-a acomodat si nu-i place orasul. Dupa ce a ratat transferul la Serif Tiraspol, jucatorul a disparut pentru citeva zile, fara a anunta conducerea si coechipierii. Straton este unul din jucatorii care si-au permis in timpul mandatului lui Mihai Ciobanu sa nu participe la un antrenament al echipei, fiind nemultumit de faptul ca nu-si gasea egarii in vestiar, plecind in cele din urma spre Iasi. In acest sezon, Straton a avut evolutii oscilante, nesiguranta aratata in centrul defensivei in mai multe jocuri ducind la pierderea unor partide importante care au facut ca echipa sa se zbata la retrogradare pe finalul campionatului.

Dumitru Brinza, omul cheie de la FC Botosani

Dumitru Brinza este cel mai vechi angajat al FC Botosani. Cind a luat fiinta clubul in 2001, Brinza a fost prima pesoana angajata de patronul Ioan Salavastru. Timp de sapte ani, actualul director executiv al clubului s-a achitat in permanenta de sarcinile trasate de patronii clubului si a incercat sa le asigure jucatorilor toate conditiile pentru ca acestia sa faca performanta si sa nu le lipseasca nimic. "Nu spun cuvinte mari, dar Brinza este unul din cei mai buni oameni de fotbal din tara", a declarat Cornel Sfaiter, vicepresedintele CA. "Brinza isi face treaba bine. Nu acelasi lucru pot spune si despre Straton ", a completat si Valeriu Iftime