Eltrans, amendata pentru ca facea curse cu microbuzul fara autorizatie

Reprezentantii Autoritatii Rutiere Romane (ARR) au amendat cu 200 de milioane de lei societatea locala de transport in comun. Sanctiunea, singura de acest fel aplicata unei societati cu capital de stat, a fost data dupa ce Eltrans a folosit cele cinci microbuze din dotare fara a avea licenta de traseu. Timp de un an, cele cinci masini s-au angajat in contracte de transport pe curse regulate speciale, fara insa ca salariatii de specialitate de la Eltrans sa-si aduca aminte ca nu au licenta de transport. "Conform legii, astfel de abateri de la normele legale se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 20.000 si 25.000 de lei. Noi am aplicat sanctiunea minima si pentru ca Eltrans a intrat in legalitate de doua luni", a precizat Mihaita Popa, directorul ARR Botosani. Conform celor spuse de reprezentantii ARR, salariatii de la Eltrans si-au explicat lipsa licentei prin faptul ca nu au stiut cum sa procedeze, si prin perindarea mai multor salariati cu aceasta responsabilitate.
Microbuzele Eltrans au asigurat transportul salariatilor mai multor unitati din judet, in special din Darabani, de la localitatile invecinate la serviciu si invers.
Daca nota de cercetare va ajunge la organele de cercetare penala si se va stabili o astfel de culpa, toate incasarile realizate de unitate in perioada in care a functionat ilegal vor fi confiscate. Banii vor fi scosi din conturile unitatii, la fel ca si eventuala amenda contraventionala. Ulterior unitatea se va indrepta impotriva celor vinovati pentru a-si recupera banii