Sarbatoarea casului la Frumusica. Intrecere inedita de carute

O inedită intrecere de căruţe a avut loc, duminică după-amiază, in comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, in cadrul "Sărbătorii caşului".
Zeci de săteni au participat la competiţia pentru atelaje desfăşurată pe un drum comunal de la marginea comunei.
Intrecerea, care a fost organizată de Primăria Frumuşica, se află la a doua ediţie şi are ca scop asigurarea unei sărbători cimpeneşti pentru localnici. Ciştigătorul a fost premiat cu un purcel.
In cadrul "Sărbătorii caşului", Primăria a mai organizat concursuri pentru "cele mai gustoase sarmale cu urdă", "cele mai rumene plăcinte cu brinză", "cele mai bune preparate din lapte de oaie". Pentru ca sătenii să se distreze, primarul Ana Margareta Vamanu a decis organizarea unor concursuri pentru prinderea unui porc, de alergat in sac şi a de căţărat pe un stilp.
"La
ţară
, aceasta este perioada in care oamenii muncesc cel mai mult. Au nevoie de puţină linişte şi relaxare. Cred că o astfel de sărbătoare poate să le ofere şi prilejul de a scăpa de griji", a declarat primarul din Frumuşica.
"Sărbătoarea caşului" s-a incheiat cu un spectacol de muzică populară oferit de "Rapsozii Botoşanilor" şi cu un recital susţinut de Aurel Moldoveanu