Peste 30 de restaurante din judeţ, unde vor fi organizate mese festive în noaptea de Revelion, au fost verificate de inspectorii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
Acţiunea a avut ca scop preîntâmpinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor.
Pe timpul controalelor s-a urmărit:
– respectarea condiţiilor de securitate la incediu şi/sau protecţie civilă stabilite pentru construcţii şi/sau amenajări;
– dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor şi starea acestora (stingătoare, hidranţi interiori, accesorii la panourile de incendiu);- starea căilor de acces şi evacuare (interioare şi exterioare);
– existenţa rezervelor de apă pentru incendiu şi asigurarea protecţiei anti-îngheţ a acestora;
– respectarea prevederilor normative la exploatarea instalaţiilor, aparatelor şi echipamentelor electrice şi electronice, sistemelor de încălzire locală sau centrală;- modul de marcare a spaţiilor /locurilor în care fumatul este interzis, precum şi amenajarea spaţiilor şi locurilor pentru fumat;- instruirea personalului privind modul de acţiune în cazul situaţiilor de urgenţă;
– asigurarea sistemelor de anunţare şi alertare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Pentru ca trecerea de la un an la altul să nu fie umbrită de evenimente nedorite, ISU Botoşani vă recomandă :- nu utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase.