Contracte de 150 miliarde pentru prietenii lui Constantin Contac

O firma condusa de un fost coleg al presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Contac, a cistigat cele mai multe dintre din lucrarile scose la licitatie de Directia de Drumuri.
Conform datelor oferite de conducerea Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP), aproximativ 40% din lucrarile programate pentru a fi derulate pe drumurile judetene au fost deja realizate sau se afla in curs de realizare. Pina la aceasta data unitatea a organizat o intreaga serie de licitatii, iar in aceste zile se semneaza contractele. Marele cistigator este firma Construct Com, care va pune strat bituminos, in valoare de 74 de miliarde de lei, pe doua sectoare ale unor drumuri judetene. Este vorba despre repararea a doi kilometri de pe drumul Botosani- Oraseni Deal si alte 26 de kilometri intre Sulita si Lunca.
Un al treilea drum, Cismea-Roma, pe o lungime de sapte kilometri si in valoare de 16 miliarde, a fost cistigat de firma Conrec. Alte doua proiecte ale lucrarilor de intretinere, cele de pe drumurile Corlateni-Vorniceni si Stauceni-Rosiori au fost scoase la licitatie, iar DJDP urmeaza sa aleaga in aceste zile din peste 10 firme care au cumparat caietele de sarcini.
La capitolul investitii cea mai valoroasa lucrare este si in acest an construirea unei a treia benzi pe drumul Oraseni- Vorona. Adjudecata anul trecut de SCCF Iasi in colaborare cu Construct Com, investitia este evaluata la 88 de miliarde de lei si include terasamente, drenaje si trei straturi de mixtura. O alta lucrare este aproape de finalizare, salariatii de la SCCF Iasi avind de facut pe drumul Pomirla- Racovat, doar semnalizarea rutiera. "O alta lucrare importanta pentru noi este in acest an reabilitarea sediului DJDP. In urma licitatiei a fost desemnata cistigatoare firma Ascon. Valoarea totala este de aproape sase miliarde, insa trebuie sa dam acesti bani pentru ca imobilul in care functionam este monument de patrimoniu si avem o responsabilitate in a-l intretine", a declarat Geanina Pintilii, directorul DJDP.
Firma Construct Com are, insa, foarte putine utilaje proprii, licitatiile fiind cistigate pe baza masinilor inchiriate de la alte firme. Printre colaboratori se afla si firma Transporturi Auto, la care actionar majoritar este Constantin Contac, presedintele Consiliului Judetean. "Colaborez pentru lucrarile din aceasta vara cu Societatea de Drumuri si Poduri SA, Transporturi Auto si Merdan Constructii SRL. Nu pot fi acuzat ca lucrez in principal pentru cistigul domnului Contac. Am fost intrebat si de la cei de la DNA, dar s-au convins ca nimic nu este ilegal", a declarat Ioan Andrici, directorul Construct Com, fost coleg de liceu la seral cu presedintele Contac.
Construct Com este una dintre firmele de casa de la DJDP, unitatea fiind cea care a cistigat si contractul de deszapezire a drumurilor judetene si prin care banii acestui serviciu ajungeau in mare parte tot la Transporturi Auto